De mooiste roadtrip landen in Europa

Voor het eerst ooit is het vliegtuig populairder dan de auto bij buitenlandse vakanties. Zonde, want Europa  kun je namelijk het beste ontdekken met de auto. Wij delen daarom graag onze favoriete roadtrip bestemmingen voor 2020 met jou!

Portugal

Het is een stukje rijden, maar Portugal is absoluut roadtrip heaven. Heb je een leuk busje of een camper, dan is dit the place to be! Van surfstranden tot bruisende steden. Een vakantie Portugal heeft het allemaal. Onderweg kijk je je ogen uit. Vergeet de snelweg en rij dwars door de natuur en knusse dorpjes. Ontdek het sprookjesachtige Sintra, dans tot diep in de uurtjes in Lissabon of spendeer dagen op zee met je surfboard in de Algarve. Portugal kun je het hele jaar door bezoeken, want zelfs nu in de wintermaanden kun je er nog genieten van een zacht weertje met vaak flink wat zon. Dit maakt het zuiden van Portugal een favoriet bij velen om te overwinteren. Of je nu van Porto naar Lissabon rijdt of alleen gaat strandhoppen in het Zuiden, alle routes in Portugal zijn geweldig.

Slovenië

Ben je een natuurliefhebber dan mag een roadtrip door Slovenië absoluut niet aan je bucketlist ontbreken. Slovenië is misschien klein, maar het barst hier van de natuurschoon. Vanuit Utrecht doe je er ongeveer 12 uurtjes over om in Bled te geraken. Maar veel leuker is het om onderweg nog een paar daagjes te stoppen in het prachtige Oostenrijk. Doordat Slovenië niet heel groot is, is het een ideale bestemming voor als je wat minder tijd hebt of om te combineren met een ander land, zoals Duitsland, Kroatië of Oostenrijk. Voor de mooiste natuur moet je in Slovenië bij het Triglav gebergte zijn. Dit is dé plek om te wandelen, kanoën, klimmen, zwemmen, raften en nog veel meer. Ook het meer Bohinj is een must-visit tijdens je reis door Slovenië (Tip! Bezoek hier ook Mount Vogel). Heb je even zin in wat anders dan kun uitwijken naar de bruisende studentenstad en tevens hoofdstad van het land Lubiana of bezoek het Vipava Vallei en geniet van echte Sloveense wijntjes. 

Duitsland

Duitsland is misschien niet het eerste wat je in op komt als bestemming voor een vakantie. Toch is Duitsland helemaal hot en happening. Vooral bij kampeerders is Duitsland erg populair en de regio Nedersaksen is favoriet bij velen. De faciliteiten zijn vaak erg goed en ook nog een spotgoedkoop. Maar buiten dat is een vakantie naar Duitsland ook nog eens erg mooi en erg divers. Van hippe steden als Berlijn en München tot prachtige natuur in het zuiden van Duitsland. Je hebt talloze populaire routes in Duitsland. Ontdekt de mooiste kastelen van het land via de Burchtenroute, ook leuk om te combineren met Tsjechië. Culinaire hoogstandjes vind je tijdens de Duitse Wijnroute, waarbij je een prachtige roadtrip maakt door de wijnstreek van Duitsland. Het is een van de oudste roadtrips van Duitsland. Onze favoriet is de Duitse Alpenroute en ontdek onder andere het natuurschoon van Berchtesgaden.

Sardinië

Bij een autovakantie naar Italië denken de meeste mensen vrij snel aan Toscane of een vakantie aan het Gardameer. Wil je een keer iets uniek ontdekken, dan raden we je aan om naar Sardinië te rijden. In de buurt van Pisa kun je namelijk een ferry pakken naar dit prachtige eiland. Sardinië staat bekend om haar adembenemende stranden, geweldige natuur, talloze flamingo’s, culinaire hoogstandjes en knusse dorpjes. Doordat het eiland wat moeilijker te bereiken is, is het daarnaast heerlijk rustig. Het eiland heeft het perfecte formaat voor een roadtrip en er is genoeg te doen op Sardinie. Wij zeggen doen!

Heb jij ook een roadtrip favoriet? Laat het ons weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 29 = 38