Zo bespaar je geld op vakantie naar IJsland

IJsland is geen goedkoop land. Gemiddeld zijn de kosten er 130 euro per dag. Daar krijg je dan ook wel een hoop voor terug: het land is werkelijk adembenemend en iedereen wil eens in het blauwe water van een geiser hebben gezeten. Hoe kun je nu toch besparen als je op reis gaat naar dit mooie noordelijke land?

Reizen buiten het hoogseizoen

Je kunt het best reizen buiten het hoogseizoen. Door het jaar heen is het vrij koud in IJsland, maar in juli en augustus zijn de temperaturen prima en heb je er mooi weer bij Het is er dan echt leuk om te reizen. Dat houdt in dat veel buitenlanders naar IJsland komen, waardoor je de hoofdprijs voor een hotel of een huurauto betaalt.

Wil je besparen? Dan kun je het best in de lente of de herfst IJsland bezoeken. Het is een goed idee om alles al van tevoren te boeken.

Zelf koken

Reizigers mogen per persoon 3 kilo voedsel invoeren, dus waarom zou je geen gebruik maken van deze mogelijkheid? Neem vanuit Nederland wat havermout en wereldgerechten mee. Koop in IJsland wat verse producten en maak je eigen eten klaar.

Uit eten gaan is in IJsland namelijk niet goedkoop. Daarentegen mag je in veel hotels en guesthouses wel een gezamenlijke keuken gebruiken. Zo bespaar je weer op dat dure restaurant.

Dure supermarkten en flesjes water vermijden

IJsland heeft een hele dure supermarkt: 10-11. Daar betaal je bijna de helft meer voor boodschappen. Je kunt beter naar de goedkope supermarkten Krónan en Bonus gaan. Die vind je door het hele land heen.

Dan nog een waarschuwing voor flesjes water: die zijn duur en onnodig. Je kunt het kraanwater prima drinken, dus is het aan te raden ‘s morgens een drinkfles mee te nemen en deze bij te vullen in het hotel.

Gebruik vooral je pinpas

Met je pinpas kun je in IJsland overal terecht. Het is beter om je creditcard niet te gebruiken, omdat de bank daar meestal een percentage kosten over rekent. Deze kosten kunnen flink oplopen. Toch is het handig om een creditcard bij de hand te hebben, want voor een huurauto moet je in IJsland een flinke borg betalen. Zorg ervoor dat je creditcard limiet voldoende is.

Je kunt ook cash gebruiken, maar dit zul je in de praktijk bijna nooit nodig hebben. Door de grote valutaverschillen is het beter om met je pinpas te betalen.

Backpacken in Ijsland

Niet veel mensen denken er over na, maar IJsland is een leuk land om te backpacken. Zeker in de zomer zie je behoorlijk wat backpackers. Je kunt hier prima liften, dus dat gebeurt dan ook veel. Vooral langs de ringweg is de kans groot dat je een lift kunt krijgen, omdat iedereen dezelfde kant op moet.

Neem een tentje mee en ga avontuurlijk kamperen. De IJslandse zomer leent zich daar perfect voor. Wild kamperen is in principe niet toegestaan in Ijsland er zijn wel uitzonderingen. Er zijn echter genoeg campings te vinden. Zo ervaar je het land echt op en top, voor een lage prijs.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 2 =