Tip: bezoek het zonovergoten Zakynthos

WItte stranden, azuurblauw water, heerlijk eten en prachtig natuur. Wat wil je nog meer! Zakynthos heeft het allemaal. Zakynthos ligt in Griekenland en is een klein, prachtig eiland in de Ionische zee. Het is de ultieme vakantiebestemming van Griekenland. De gastvrije bevolking, geweldige accommodaties, heerlijke restaurant en schitterende stranden maakt Zakynthos één van de mooiste vakantiebestemming van Europa. 

Het Griekse eiland Zakynthos is ongeveer 40 kilometer lang en 20 kilometer breed. In totaal telt Zakynthos iets meer dan 40.000 inwoners. Het eiland is dus niet heel groot.

Beste reistijd voor Zakynthos

Zakynthos kun je vrijwel het hele jaar door bezoeken. In het hoogseizoen kan het er wel wat druk zijn. Wij raden je aan om Zakynthos in april, mei, juni of september te bezoeken. Dan kun je nog steeds genieten van het zonnetje, maar heb je de stranden wat vaker voor jezelf. 

Laganas

Laganas is een populaire plek om te overnachten als je in Zakynthos bent. Voor de rust moet je hier alleen niet zijn. Elke avond is er wel ergens een feestje te vinden. Het is dan ook erg populair bij jongere toeristen. Aan accommodaties in Laganas en restaurants kom je hier in ieder geval niets te kort.

Tsilivi en Planos

Tsilivi en Planos zijn één van de meest populaire strandbestemmingen in Zakynthos voor gezinnen. Zo ligt het aan een 2 kilometer zandstrand met rustig en ondiep water. 

Navagio Beach

Je mag Zakynthos eigenlijk niet verlaten zonder een bezoekje aan het beroemde Navagio Beach. Dit strand is één van de meest gefotografeerde stranden van Griekenland. Misschien wel van Europa. Je vindt dit strand verscholen in een baai, beschut door kalkstenen kliffen en is alleen per boot te bereiken. Naast dat het strand echt prachtig is, vind je hier ook een oud scheepswrak wat het plaatje helemaal af maakt. 

Mizithres viewpoint

Een van de mooiste plekken en tegelijkertijd één van de ruigste plekken van Zakynthos, is het Mizithres uitkijkpunt. Het is behoorlijk zoeken, en de tocht naar boven is er alleen weggelegd voor dare-devils, maar dan word je wel beloond met een uitzicht waar je U tegen zegt. 

Filipoi Beach

Onontdekte stranden op Zakynthos? Jazeker, ze zijn er nog steeds! Op slechts 10 minuten rijden van Shipwreck beach vind je het schitterende Filipoi Beach. Een verborgen baai met azuurblauw water. In de ochtend heb je de baai vaak helemaal voor jezelf. Hoe fijn!

Schildpadden spotten

Wist je dat je in Zakynthos heel goed schildpadden kunt spotten. De schildpadden vind je in het Zakynthos Marine Park waar ze ’s avonds vaak aan land komen om hun eieren te leggen. Het is mogelijk om een tour te boeken door het marine park en Turtle Island te bezoeken. Een bijzondere ervaring.

Xigia beach & Little Xigia beach

Op het eiland kom je aan mooie stranden niet te kort. Ook Xigia Beach en haar kleinere zusje little Xigia Beach zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het water van Xigia Beach is een natuurlijke zwavelbron. Er hangt dus wel een onaardig luchtje, maar het water is heel goed voor je huid en haar. Little Xigia Beach is eigenlijk net zo mooi, maar dan zonder de vieze lucht. 

Heb jij Zakynthos al een keer bezocht? En heb je nog een leuke tip voor Mylastminutes? Deel je reistips in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 54 = 56