10x wat je niet mag missen op Sardinië

De meeste mensen reizen naar Sardinië om de geweldige stranden te ontdekken en we kunnen ze geen ongelijk geven, want de stranden hier zijn pareltjes. Toch is er is nog veel meer te ontdekken en te beleven op dit eiland. Van ieder budget, voor iedere type reiziger is SardinIë een paradijsje om te bezoeken.  

1. De stranden

Hoewel er meer is dan alleen de stranden, mag je de stranden natuurlijk niet missen. Dit is toch wel één van de mooiste plekken van Sardinië. Van parelwitte stranden en kraakhelder water tot kleine stadsstrandjes. Je vindt het allemaal in Sardinië.

De mooiste stranden van Sardinië:

  • Capo Coda Cavallo
  • San Teodoro
  • Golf van Orosei
  • Lido di Orrì
  • Scoglio di Peppino
  • Villasimius
  • Poetto, Cagliari
  • Spiaggia delle Dune, Piscinas

2. Maak een boottocht 

Met zo’n prachtige kustlijnen mag een boottocht eigenlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan Sardinië. Vooral zeilen is hier erg populair. Je kan bij verschillende havens boottochten boeken of zelf een zeilboot huren. Het is de ultieme manier om de geweldige zee van Sardinië te verkennen.

Een van de beste plekken om te zeilen op Sardinië zijn de zuidkust met de kleine baaitjes van Cala Regina, Mari Pintau, Torre delle Stelle helemaal tot Villasimius en Cala Pira.

3. Ga eilandhoppen

Ook op de nabijgelegen eilanden is genoeg te beleven. Zo is het eiland Sant’Antioco gemakkelijk te bereiken via een brug vanaf het vasteland. Dit kleine eiland is de thuisbasis van een aantal mooie vissersdorpjes, zoals Sant’Antioco en Calasetta. Ook vind je er verschillende mooie stranden. Ook kun je vanaf hier een veerboot verbonden nemen naar het nabijgelegen eiland Carloforte. Maar ook de  La Maddalena-archipel en het eiland Asinara zij een bezoekje waard.

Cagliari

4. Bezoek de stad Cagliari

Hoewel Sardinië behoorlijk groot is, wonen er relatief weinig mensen. Zo vind je op het eiland niet echt grote steden. De grootste stad is en de hoofdstad van het eiland is Cagliari en dit is tegelijkertijd een must-visit als je op Sardinië bent. De stad is veelzijdig en barst van de leuke eettentjes en musea. 

5. Wandel door de knusse steegjes van Alghero

Ook de stad Alghero mag je overslaan. Deze Catalaanse enclave kijkt uit op de Middellandse Zee en wordt gekenmerkt door een goed onderhouden bastion. De smalle steegjes zijn perfect voor een late middagwandeling. Ook vind je er talloze winkels en zijn er restaurants in overvloed.

6. Ga de natuur in

Het is volledig onterecht dat Sardinië niet bekend staat om haar natuur, want het eiland heeft prachtige landschappen, is bergachtig en heeft zelfs de hoogste zandduinen van Europa. Op het eiland vind je verschillende natuurreservaten die je kunt bezoeken. Ook aan wildlife kom je niks te kort. Zo kun je Giara paarden en flamingo’s spotten. Ook worden er regelmatig dolfijnen gespot langs de kust. 

7. Pak een golf

Voor ervaren als beginnende surfers is Sardinië een walhalla. Je hebt hier geweldige golven om je surf skills te ontwikkelen. Aan de kust vind je verschillende surfscholen waar je terecht kan voor een lesje. 

8. Bezoek de oude mijnen

Een van de meest interessante dingen om te doen op Sardinië is een bezoek aan de oude mijnen. Er zijn verschillende mijnen in het zuiden van het eiland. Je vindt de mijnen, in de regio Sulcis. 

9. Bezoek de grotte di Nettunno

Verspreid over Sardinië vind je talloze grotten, maar de bekendste zijn de Grotte di Nettuno. Je vind de grotten net iets buiten Alghero en zijn absoluut een bezoekje waard.

Castelsardo

10. Maak een kastelen roadtrip

Last but not least: maak een kastelen roadtrip. Op het eiland vind je namelijk verschillende kastelen. Zo zijn de kastelen Bosa, Castelsardo en het kasteel van Acquafredda zijn absoluut prachtige exemplaren om te bewonderen.

Heb jij zelf nog een leuke tip voor Sardinië? Laat het ons weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 9