5 tips voor een dagje in Rotterdam

Met deze tips voor een dagje in Rotterdam weet je zeker dat je een leuke tijd zal hebben. Met deze tips kan je Rotterdam verkennen op een regenachtige dag, maar ook zeker wanneer de zon zich laat zien. Rotterdam is een stad die zichzelf heeft moeten opbouwen na het bombardement en dat merk je. Waar ‘niet lullen, maar poetsen’ de mentaliteit is en elk gebouw een andere typisch Rotterdamse naam heeft. Lees hier welke plekken je niet mag missen.

1. Bezoek een museum bij Het Museumpark

Rotterdam kent heel wat musea die zeer geschikt zijn om te bezoeken op een regenachtige dag. Tijdens jouw dagje in Rotterdam kan je een kijkje nemen bij de verschillende musea die gelegen zijn aan Het Museumpark. Denk aan het Depot van Boijmans van Beuningen, neem een kijkje bij de Kunsthal waar ze verschillende exposities hebben of wie weet ben jij nieuwsgierig naar meer verhalen over Rotterdam waar het Museum Rotterdam je alles over wilt vertellen.

2. Neem een kijkje bij de Kubuswoningen

Je moet heel goed kijken, maar de Kubuswoningen zijn eigenlijk ontworpen met het idee dat het een bos is. De paal is de stam en de hele woning moet de takken en bladeren voorstellen. Vandaar ook de bijnaam ‘Het Blaakse Bos’. De kubuswoningen zijn ontworpen door de Amsterdammer Piet Blom in 1984. Vanaf de kubuswoningen wandel je zo richting Oude Haven met uitzicht op Het Witte Huis. Nieuwsgierig hoe het er binnen uitziet? Je kan een kijkje nemen bij de Kijk-Kubus.

3. Wandel over de Erasmusbrug

De Erasmusburg is een ware trots van deze stad die je zeker moet bezoeken als je een dagje in Rotterdam bent. Met als bijnaam ‘De Zwaan’ behoort deze brug tot de Rotterdam skyline. Met een hoogte van 139 meter verbindt hij noord en zuid Rotterdam met elkaar. De brug is ontworpen door Ben van Berkel en loopt over de rivier de Maas. De officiële opening van de Eramusbrug vond plaats op 4 september 1996 door Koningin Beatrix.

4. Bezoek de Euromast

Veel mensen denken dat de Euromast een zendmast is, maar niets is minder waar. De Euromast is vernoemd als mast om de link te maken met de schepen van de Rotterdamse haven. De Euromast is ontworpen als uitkijktoren voor de Floriade in 1960. Hij is ontworpen door architectenbureau Maaskant en in totaal duurde het twee jaar voor de toren gebouwd was. Met zijn 185 meter hoogte is het de hoogste toeristenattractie waar je op kan in Europa. Je kan er vanaf abseilen, geniet binnen van een lunch of diner en natuurlijk van het geweldige uitzicht over Rotterdam.

5. Doe een drankje bij Oude Haven In Rotterdam heb je heel wat plekken waar je gezellig een drankje kan doen. En daar hoort Oude Haven zeker bij. Deze plek aan het water barst van de leuke tentjes om op het terras in de zon te genieten van een biertje, wijntje of een verfrissende frisdrank. Je kijkt uit op de oude schepen en Het Witte Huis dat ooit het hoogste gebouw was van Europa. Ook zin in een hapje? Lees hier over de leukste lunchplekken van Rotterdam.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 45 = 49