Nationaal Park El Teide

El Teide of Pico del Teide is de grootste vulkaan van het eiland Tenerife, één van de Canarische Eilanden. Tenerife is veruit het meestspectaculaire eiland van de canarische eilanden. Overal op het eilandis de hooge “Teide” te zien. Het is tevens de hoogste berg van Spanje.De vulkaan is ‘slapend’, de laatste eruptie was op 1909. Nieuweerupties worden wel verwacht, uit het verleden is gebleken dat deerupties ongeveer om de honderd jaar plaatsvinden.Het gebied met de vulkaan is ongeveer 18000 hectare groot en wordthet Parque Nacional del Teide genoemd. Het is een beschermd gebied. Het gebied bewandelen is al een belevenis op zich met als hoogtepunthet beklimmen van de top (Pico Del Teide).

Het oprijden of afdalen van de Teide is niet gevaarlijk. De weg is vrij breed en heeft vele bochten, waar nodig voorzien van vangrails. In winter is de weg vaak afgesloten boven de 1600 meter in verband met gladheid. In het Nationale Park Del Teide kan er geen benzine getankt worden, zorg dus voor een volle tank. Er is ook een kabellift, de wachttijden kunnen echter flink oplopen. Het wolkendek is fantastisch, rond de 1600 meter ga je door de wolken heen.

Er zijn vier wegen die omhoog leiden naar het Nationale Park del Teide. Vanuit het noorden is er de bosweg “Bosque de las Esperanze” Ook kan je vanuit La Orotava rijden. Bij Mirandor Ayosa kom je in het overweldigende landschap van het park. Hier kom je langs de witte koepels van het Astrofysisch Obervatroium van Izaña. De andere weg is van Granadilla de Bona naar Vilaflor, deze gaat vanuit het zuiden omhoog door het Vanarische pijnbos. Op 2200 meter gaat de weg weer omlaag naar de Llano de Ucana vlakte. Deze komt uit op de vierde weg die uitmondt in het dorpje Chio.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

34 − 33 =