Vakantie in het buitenland maar toch dicht bij huis: Nedersaksen

Zin om op vakantie naar het buitenland te gaan, maar niet om heel ver weg te gaan? Overweeg eens een korte vakantie naar Duitsland! In de op-een-na-grootste deelstaat Nedersaksen is altijd iets te doen. Vooral op het gebied van natuur en steden zullen veel vakantiegangers zich thuis voelen in deze streek.

Charmante en levendige dorpjes en steden

Hannover is een aanrader voor een stedentrip. Zeker omdat veel delen van de oude stad na de Tweede Wereldoorlog werden herbouwd en er genoeg van de geschiedenis valt te zien en je in de parken tot rust komt. In de charmante wijk List vind je terrassen vol jonge mensen. Iets meer in het midden van Nedersaksen vind je de Maschsee.

De mooiste dorpen om te bekijken zijn Neuenfelde, Jork, Hollern, Steinkirchen en Borstel. Deze plaatjes staan bekend om hun gezellige huizen en de barokke kerken in de buurt. In deze dorpjes kom je nog de echte oude steegjes tegen.

Actieve fietsvakantie in Duitsland

Liever lekker fietsen? Nedersaksen heeft genoeg mooie plekken voor een avontuurlijke fietstocht. Het landschap bestaat er uit rivieren, middelgebergten, bossen en uitgestrekte heiden. Langs de Noordzee snuif je de zilte zeelucht op en kies je voor een meerdaagse fietstocht.

Vaak worden de routes Elberadweg en de Weser-Radweg gekozen. Laatstgenoemde loopt van het Weserbergland tot aan de Noordzee ten noorden van Bremen. De kans is groot dat je de route niet helemaal uit fietst: de totale route is 500 kilometer. Maar, er zijn genoeg accommodaties te vinden.

Shoppen: merken en designers

Bij Nedersaksen denk je misschien niet meteen aan jonge designers en gevestigde merken, maar die vind je er wel degelijk. Zeker in Bremen is het goed winkelen. Daar vind je de Hutfilterstrasse, wat even veel is als de hoofdstraat. Hier hebben gevestigde merken hun winkels. Aan de andere kant van de straat vind je de Obernstrasse. Wil je jonge designers ontmoeten? Dan moet je de wijken Nordstadt van Hannover eens aandoen. Hier vind je unieke winkeltjes van jonge designers.

Boerenkool en Bregenwurst

In Nedersaksen eet je boerenkool met Bregenwurst. In Oldenburg noemt men de boerenkool ‘pinkel’. Aan de Nedersaksische kust eet je juist meer schollen en krabben in de restaurants. In Ost-Friesland staan bonensoep, jenever, rozijnen en kandij op het menu.

Wil je de kinderen tevredenstellen, dan mag je het pannenkoekenschip in de rivier de Schlachte niet missen. Voor wie op zoek is naar een lekker tussendoortje: probeer eens de Rollo in Bremen. Dat is een opgerold broodje met vulling en saus. Het is in vrijwel iedere lokale snackbar te krijgen.

Goedkoop overnachten

In Bremen en Hannover is het goedkoop overnachten. Voor ieder budget zijn er wel hotels en hostels te vinden. Daarnaast zijn er veel campings in de natuur en vind je er talloze bed & breakfasts. En het boomhotel Baumhotel Uslar en de Mongoolse yurt moet je echt eens hebben meegemaakt. Die vind je in het agrarische landschap van het Altes Land aan de Elbe.

Eilandhoppen

Voor de Noordzeekust liggen de Oost-Friese Waddeneilanden. Deze eilanden lenen zich heel goed voor het eilandhoppen. Deze eilanden zijn allemaal kleiner dan Schiermonnikoog, maar hebben wel uitgestrekte stranden. In het noorden van Nedersaksen zie je groene dijken, lange zandstranden en vuurtorens. In het oosten geniet je van uitgestrekte heidevelden, de uiterwaarden van de Elbe en het laaglandschap met verschillende recreatiemeren. Het zuiden is goed wandelgebied, in de uitgestrekte bossen van de middengebergten Harz en het Weserbergland.

Non-stop pret

In Nedersaksen staat het grootste pretpark van Duitsland: Heide-Park Soltau. Daar staan zo’n veertig attracties, waaronder zes achtbanen en drie waterattracties. De echte waterratten gaan naar Norddeich, waar het grote zwemparadijs ‘Ocean Wave’ te bezoeken valt. Dit zwemparadijs is uitgerust met een golfslagbad en een sauna.

Uitgaan kan ook, in bijvoorbeeld Linden in Hannover. Daar tref je studenten, maar ook wetenschappers, kunstenaars en andere trendsetters. Het is dé ontmoetingsplek voor een goed feestje. In Bremen kun je het beste ‘Viertel’ bezoeken, waar heel wat bars, clubs en restaurants bij elkaar zitten. Probeer je ook meteen een Beck’s biertje?

Kortom: in Nedersaksen valt genoeg te doen. Vakantie dicht bij huis, en met een last minute voor een zeer betaalbare prijs.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

98 − = 89