De ultieme roadtrip door Portugal

Het zonnetje, een mediterraans sfeertje, goede wijntjes, mooie landschappen en vriendelijke mensen. What’s not to like about Portugal. Precies helemaal niets. Portugal is perfect voor een zonvakantie, stedentrip maar ook zeker als roadtrip bestemming. Huur een auto en verken de prachtige plekken van Portugal. Van schitterende kustlijnen tot bruisende steden. In Portugal heb je het allemaal.

Het gros van de mensen zal snel kiezen voor Lissabon of Porto, waardoor de rest van Portugal relatief onontdekt blijft. Volledig onterecht, want met een kustlijn van 500 km en de meest indrukwekkende landschappen is ook de rest van Portugal absoluut de moeite waard. Daarnaast heeft een roadtrip iets magisch, je kunt genieten van complete vrijheid plus het is ook nog eens low budget.

Van Porto naar de Algarve

Wij hebben een geweldige route voor je samengesteld die je langs de mooiste plekken van Portugal brengt. Heb je wat minder tijd dan kun je ook starten in Lissabon. In Lissabon en Porto vind je verschillende partijen waar je een auto kunt huren. Neem je tijd tijdens deze roadtrip om van ieder moment ultiem te genieten. Hoewel Portugal niet groot is, heeft het enorm veel mooie plekken waardoor je 3 weken makkelijk vol krijgt.

Porto // 3 dagen

De roadtrip begint bij één van de leukste steden van Europa: Porto. Een heerlijke stad waar je prima 3 dagen kunt ronddwalen door de knusse straatjes. Bezoek het prachtige station, de vele kerkjes en ontdek de prachtige versierde huisjes (azulejos). Ook mag tijdens je bezoek aan Porto een port proeverij niet ontbreken.

Douro Vallei // 3 dagen

Vanuit Porto is het maar een klein stukje naar de Douro Vallei; het wijngebied van Portugal. Een adembenemende, bijna magische omgeving. De meeste wijnboeren zijn aan de rand van de Douro rivier gevestigd. Dit gebied behoort tot één van de mooiste landschappen van Europa. In dit gebied vind je Port wijnkelders van soms meer dan 300 jaar oud.

Centro de Portugal // 3 dagen

Centro de Portugal is een gebied tussen Porto en Lissabon dat bekend staat om haar bergachtige gebieden en traditionele lieflijke dorpjes. In dit gebied vind je talloze historische steden, zoals het middeleeuwse stadje Óbidos en Coimbra. Voor natuurliefhebbers is Serra de Estrela een must-visit. Dit is de hoogste berg van Portugal. Ook vind je in dit gebied de hoogste golven ter wereld. Kijk je ogen uit hoe professionele surfers de reusachtige golven van Nazaré trotseren.

Lissabon // 3 dagen

Een roadtrip door Portugal is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan het hippe Lissabon. Wandel door het oude centrum en de prachtige wijken Alfama, Sé en Graca en proef Portugal. Overal tref je karakteristieke straatjes en de lekkerste restaurantjes. Ook het historische SIntra en het strand moet je aan planning toevoegen.

De Serra da Arrábida // 3 dagen

Ten zuiden van Lissabon vind je het schiereiland Setúbal en het natuurpark de Serra da Arrábida. In het park vind je schitterende stranden met een groen gekleurde zee en geweldige landschappen. Naast de prachtige natuur vind je hier ook het franciscaner klooster van Arrábida

Alentejo // 2 dagen

Één van de mooiste regio’s van Portugal is de Alentejo. Toch wordt deze plek nog maar weinig bezocht. De regio staat bekend om haar prachtige vlakke landschappen met kurkeiken en olijfbomen. In de stad Évora vind je talloze indrukwekkende historische gebouwen. Ook Alandroal en Elvas zijn prachtige steden om te bezoeken.

Porto Covo // 2 dagen

Porto Covo is een onontdekt stukje Portugal. Met haar kleurrijke huisjes en schattige traditionele restaurantjes is dit een heerlijke plek om toe te voegen aan je route. In de nabije omgeving vind je de mooiste stranden met azuurblauw water. Een idyllisch plaatsje aan de kust van Portugal die je niet mag missen.

Odeceixe // 2 dagen

Na flink wat dagen touren is het tijd voor ontspanning aan het strand bij het kustplaatsje Odeceixe. Hoewel veel toeristen dit dorpje links laten liggen vind je hier één van de mooiste en grootste stranden van het land.

Sagres of Lagos // 2 dagen

Sagres is een klein dorpje met een rijke historie. Daarnaast vind je in de buurt van deze dorpjes ook de indrukwekkende kliffen van Cabo de São Vicente. De knalrode vuurtoren en de prachtige stranden zijn een lust voor het oog. Een absolute must visit tijdens je reis door Portugal.

Faro // 3 dagen

Faro is een geweldige afsluiter. Het authentieke centrum van Faro is met haar witte huisjes erg fotogeniek. Faro is deels gebouwd op een witte rotsformatie en heeft een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan.  Daarnaast barst Faro van de leuke hotspots en kunnen de foodies hun hart hier ophalen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 8 =