Ontdek het mooi Sri Lanka

De groene landschappen, heerlijk eten, mooie stranden, cultuur en de gastvrije en vriendelijke mensen van Sri Lanka maken deze reisbestemming een favoriet van velen. Lang bleef Sri Lanka een onontdekt stukje van Azië, maar tegenwoordig weten steeds meer mensen hun weg naar dit land te vinden en dat is niet voor niets. Sri Lanka is mooi, uniek, relatief rustig en ook nog eens een budget vriendelijk land. Binnenkort naar Sri Lanka
Lees snel wat je niet mag missen, wat je moet eten, kosten en vervoer.

Beste reistijd voor Sri Lanka

De west- en zuidkust van Sri Lanka kun je het beste bezoeken van december t/m maart en oost- en noordkust van april t/m september. Wanneer je dus rond maart vertrekt heb je de grootste kans op een goed weer in beide regio’s. 

Wat kost Sri Lanka

Sri Lanka kun je zo duur maken als je zelf wilt, maar is over het algemeen een goedkoop land op te bezoeken. Met een budget van ongeveer 30 euro per dag kom je al een heel eind. Vooral als je lokale gerechten eet en bij homestays overnacht kun je met een klein budget een prachtige reis maken. Om je een idee te geven wat alles ongeveer kost, hebben we een aantal items uitgelicht:

200 roepies = +/- 1 euro

  • Hostels: 3 euro per nacht
  • Fles water: 0,30 euro
  • Trein reis: 2 euro
  • Lunch of diner: 2,5 euro
  • Bier: 2,5 euro
  • Westers eten: 6 euro

Mooiste route voor Sri Lanka

Doordat Sri Lanka relatief klein is, is het ideaal voor een rondreis. Je kan er uiteraard voor kiezen om bijvoorbeeld alleen naar het zuiden te gaan, maar dan mis je behoorlijk wat van het land. Wat zonde is want Sri Lanka de diversiteit van het land maakt deze bestemming juist zo uniek. Wij vinden dit een mooie route:

Colombo – Jaffna – Anuradhapura – Sigiriya – Kandy – Ella Arugam Bay –  Tissamaharama – Mirissa – Galle – Colombo

Wat mag je niet missen tijdens je reis door Sri Lanka

De treinreis van Kandy naar Ella

De treinreis van Kandy naar Ella is erg indrukwekkend. Je reist met de trein door de meest schitterende groene landschappen en prachtige theeplantages. 

Zeeschildpadjes helpen

In het zuiden vind je verschillende rescue centers waarbij je kan helpen om zeeschildpadjes terug te zetten naar de zee.

Bezoek het national park Yala of Wilpattu (of beide)

In beide parken maak je kans op het spotten van een luipaard. Daarnaast staat Sri Lanka ook bekend om haar wilde olifanten. 

Cultuur snuiven in Kandy

Kandy is de culturele hoofdstad van Sri Lanka en is absoluut een aanrader. Zo vind je hier onder andere de Temple of Tooth. Hier zou een stukje tand van Boeddha liggen. Ook kun je in de stad culturele dansvoorstellingen bezoeken.

Surfen in Arugam Bay

Arugam Bay is een fijne, relaxte plek om te bezoeken en ook nog eens dé plek om te gaan surfen. Ook als je nog niet kan surfen zit je hier goed. Je hebt verschillende surfscholen waar je lessen kunt volgen. Zeker doen!

Nog een paar belangrijke/leuke tips:

  • Drink het water niet. Neem zuiveringstabletten mee of een fles met een filter. OOk kun je natuurlijk flessen water aanschaffen. Wel iets minder goed voor het milieu.
  • Eet vooral lokale gerechten. De Westerse opties zijn vaak niet zo best en het eten in Sri Lanka is echt geweldig en je betaalt vaak nog geen 3 euro voor een complete maaltijd.
  • Een TukTuk met chauffeur kost ongeveer 20 euro en is een leuke manier om een plek te ontdekken. 
  • Maak een treinreis. Vaak de goedkoopste en mooiste manier om te reizen. Wel van te voren even reserveren als je een zitplek wil.

Heb jij Sri Lanka al bezocht? Laat het weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 46 = 55