Mogelijkheden voor het paasweekend

Goede Vrijdag en Pasen vormen een heerlijk lang weekend, dat veel mensen gebruiken voor een weekendje weg. Het is een goed moment om jezelf te trakteren op een korte vakantie. MyLastMinutes heeft een paar geschikte last minutes voor je uitgezocht.

Weekendje weg Rome

Altijd al eens het Colosseum, de Trevifontein en de Spaanse trappen willen bekijken? Komend paasweekend zou je een weekeinde Rome kunnen boeken. Je vertrekt dan al op de 18e en verblijft 4 dagen in de Italiaanse hoofdstad. In Rome is genoeg te zien en te beleven, dus je zult je geen moment vervelen.

Rome heeft ook talloze terrasjes, bijvoorbeeld aan de Piazza Navona. Hier scoor je een cappuccino en eet je een echte Italiaanse gelato. Zo kom je in het paasweekend weer helemaal tot rust en ben je weer opgeladen voor de werkweek.

Met Pasen op Mallorca

Met Pasen is het altijd een drukte van belang op Mallorca. Wil je erheen, dan moet je snel zijn, want traditioneel zijn de vluchte rond de paasdagen helemaal volgeboekt. Logisch dat zoveel mensen erbij willen zijn met Pasen, want tijdens dit religieuze feest krijgt het eiland iets magisch.

Tijdens Pasen zijn er namelijk veel optochten te zien. Deze zijn te zien in bijvoorbeeld Campos, Lluchmayor. Santa Margalida, Porreres, Pollenca, Son Severa, Can Picafort, Artà, Colònia de Sant Pere en Sineu. Pasen op zijn Spaans moet je echt eens meegemaakt hebben. Het heeft voor Spanje namelijk een speciale betekenis, omdat dit het langste religieuze feest in Spanje is. Bekijk onze last minutes naar Mallorca.

4 dagen in Saint Jean de Monts, Frankrijk

Als het lekker weer is met Pasen, kun je genieten van de 18 kilometer lange kustlijn van Saint Jean de Monts in Frankrijk. Dit is de bekendste badplaats aan de Vendéekust. Er zijn enorme zandstranden en je kunt heerlijk wandelen over de boulevard. In de omgeving vind je uitgestrekte bossen en kun je zowel wandelen als fietsen. Er zijn namelijk veel wandel- en fietspaden uitgezet.

Een potje golf spelen is ook geen probleem: de golfbaan is gelegen rond de duinen en langs de zee. Tijdens je korte vakantie in Saint Jean de Monts verblijf je op het vakantiepark.

Goed om te weten: je reist niet met het vliegtuig, maar met de auto. Vanaf Amsterdam is het zo’n 9,5 uur rijden. Als je van tevoren een dag vrij neemt, kun je dus optimaal genieten van je paasvakantie in Frankrijk.

Vakantie in eigen land

Met Pasen is er ook in eigen land genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld op fietsvakantie in Drenthe. Het Nationaal Park Dwingelderveld is er een zeer geschikte plek voor. Uiteraard ga je met eigen vervoer. Het verblijf is gebaseerd op half pension. Voor 189 euro heb je al een kamer voor twee personen.

Ook een optie: de Scheveningse kust opzoeken. Natuurlijk hopen we op mooi weer met Pasen, zodat we deze vrije dagen lekker in het zonnetje kunnen vieren. Waai lekker uit op Scheveningen en verblijf in het luxe Grand Hotel Amrath Kurhaus. Dit is echt een bijzondere locatie, want hoe vaak slaap je nu in een echt 5-sterrenhotel?

Voor gezinnen met kinderen is een Wildlands Arrangement een leuk idee. Je kunt dan vier dagen in de buurt van het dierenpark verblijven en op je dooie gemakje alle dieren bekijken en alle attracties betreden. Voor 190 euro heb je een 2-persoonskamer, op basis van logies en ontbijt. Je gaat met eigen vervoer, maar verblijft wel in een 4-sterrenhotel, namelijk het Fletcher Hotel in Emmen. Bekijk de mogelijkheden voor een last minute in Nederland methttps://www.mylastminutes.nl/nederland het Paasweekend.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

56 − 50 =