Low-budget reizen voor in de meivakantie

De dagen worden langer, de bloemetjes staan weer in bloei en we hebben alweer flink mogen genieten van het zonnetje. De lente is eindelijk hier en wat is ze fijn. Met al die zonnige dagen krijgen we het vakantiegevoel alweer flink te pakken en met de meivakantie voor de deur is dit het perfecte moment om een er even lekker tussenuit te gaan. Het liefst natuurlijk zonder dat het teveel kost. Wij helpen je graag alvast een beetje op weg met een paar leuke low budget bestemmingen voor de meivakantie. Een verre reis, een paar dagen strand of juist een actieve vakantie in de bergen. Ben je op zoek naar een goedkope vakantie voor in de meivakantie lees dan snel verder.

Portugal

Knusse straatjes, lieflijke dorpjes, middeleeuwse kastelen en adembenemende stranden. Portugal is een heerlijke vakantiebestemming en ook nog eens helemaal niet duur. Een last-minute naar Lissabon, Porto of Faro is vaak spotgoedkoop. Portugal is zelfs het goedkoopste land van Zuid-Europa. Hoewel het hier in de zomer wat drukker is en de prijzen dan vaak omhoog schieten, is het in de lente nog erg betaalbaar. Portugal heeft een mediterraan klimaat, hierdoor is het in het Zuiden het hele jaar door droog en zonnig.

Geniet van historie en heerlijk eten in het zonnige en mooie Lissabon, bezoek een portproeverij in Porto of reis naar de prachtige wijngaarden in de Douro-vallei. Liever relaxen aan het strand? Reis dan naar Albufeira. Portugal is een geweldige budgetbestemming voor in de meivakantie voor het hele gezin of romantisch met zijn tweetjes.

Montenegro

Reistijdschriften en Instagram feeds staan er tegenwoordig vol mee: het indrukwekkende Montenegro. Dit land wordt de laatste jaren steeds populairder en dat is niet voor niets. Montenegro heeft namelijk alle ingrediënten voor een hele fijne vakantie. Voor natuurliefhebbers zijn er de indrukwekkende bergen. Voor strand aanbidders heeft het land adembenemende stranden en voor de cultuursnuivers is er historie in overvloed in de oude steden van het land. Maar ook is Montenegro één van de goedkoopste landen van Europa en nog redelijk onontdekt. Waar wacht je dus nog op?

Sri Lanka

Op zoek naar een goedkope verre reis voor in de meivakantie? Dan is Sri Lanka iets voor jou. Een last-minute naar Sri Lanka is vaak helemaal niet zo duur en eenmaal daar is alles spotgoedkoop. Een goed bord eten kost vaak niet meer dan 2 euro en een budget accommodatie boek je al voor ongeveer 10 euro. Bovendien is Sri Lanka niet heel groot, waardoor je niet veel tijd nodig hebt om de prachtige plekken van het land te ontdekken. Unieke tempels, kudde olifanten, jungle, surfen en mooie stranden, het avontuurlijke Sri Lanka heeft het allemaal.

Hongarije

Boedapest is misschien wel één van de leukste steden van Europa. Alleen daarom is een bezoekje aan Hongarije een must. Maar ook een rondreis door het land is er één om nooit meer te vergeten. Dit land kenmerkt zich door historische steden, groene landschappen, prachtige wijngaarden en heerlijk eten. Het is daarom een fijne bestemming voor een autovakantie. Bovendien is Hongarije een absolute budgettopper!

Budgetbestemmingen

Hongarije, Sri Lanka, Montenegro en Portugal het zijn een aantal leuke budgetbestemmingen voor in de meivakantie. Maar ook Kroatië, Slovenië, Mallorca, Praag en Polen zijn hele fijne vakantiebestemmingen die niet al te veel kosten.

Waar gaat jouw reis in de meivakantie naar toe?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 3