5x unieke bestemmingen in Azië

Heerlijk eten, prachtige stranden, geweldige natuur en vaak ook nog eens spotgoedkoop. Azië is gigantisch, super divers en voor veel mensen een favoriet als vakantiebestemming.  Thailand, Indonesië, Vietnam of Maleisië weten de meeste mensen wel te vinden. Maar Azië heeft nog ontzettend veel unieke onontdekte plekjes. Lees snel onze 5 unieke Azië bestemmingen die snel op je travel bucketlist moet zetten.

1. Sri Lanka

Sri Lanka is misschien niet meer zo onontdekt als een paar jaar geleden, maar ook nog lang niet zo populair als een Bali of Thailand. Compleet onterecht, want een vakantie Sri Lanka is geweldig mooi en erg veelzijdig. Vriendelijke bevolking, prachtige nationale parken en een indrukwekkende kust. Dit land heeft het allemaal. Geniet tijdens je vakantie van wildlife, lekker surfen en het hipp(i)e stadje Ella. Reizen kun je met de trein, maar veel leuker is nog om met je eigen tuktuk te reizen. Zo kom je op de meest unieke plekken van het land. 

2. Taiwan

Tawain is de ideale besteming voor natuurliefhebber. Je hebt hier prachtige natuur, geweldig eten en ook nog even toffe steden. De hoofdstad Taipai s een geweldig plek om te starten. De stad barst van de kleurrijke tempels, leuke avondmarkten en hippe hotspots. Voor de meest indrukwekkende natuur moet je bij de Taroko-Gorge zijn. In de Oostkust vind je talloze watervallen, meren en tropische bossen. Het is misschien wel één van de meest indrukwekkende plekken die je zult zien. maar ook voor stranden zit je in Taiwan goed. De mooiste stranden van het land vind je voornamelijk in het zuiden.

3. Zuid Korea

Foodies opgelet! Zuid Koreau is food heaven. Vooral de gezellige hoofdstad Seoul mag je als foodie absoluut niet missen. Maar ook aan natuur kom je niks te kort in Zuid Korea. Hoewel het land steeds vaker op de travel bucketlist verschijnt, is het nog steeds lang niet zo populair als andere Azie bestemmingen. Bezoek ook het Nami-Island net buiten Seoul. Een piepklein, groen eiland waar je prachtig kunt fietsen. Ook het Seoraksan National Park moet je aan reisroute toevoegen. Dit is de plek waar je prachtige hikes kunt maken en voor vele één van de favoriete bestemmingen in Zuid-Korea.

4. Mongolie

Mongolie is misschien niet het eerste land waar je aan denkt om te gaan backpacken, maar als je op zoek bent naar iets anders, iets unieks dan ga je hier een geweldige tijd hebben. Ongerepte natuur, spectaculaire uitzichten en de meest vriendelijke mensen. Mongeloië is het dunstbevolkteland in de wereld. Een groot deel van het lan bestaat uit gigantische lege vlakken land. Het is absoluut één van de meest bijzondere plekken in Azië om te bezoeken. 

5. Jordanië

Wie is er nu verliefd op de geweldig mooie kiekjes van Petra op instagram. Dit wereldwonder moet je toch ooit wel een keertje in je leven gezien hebben. En het land heeft nog veel meer te bieden: Romeinse steden, ruige natuur, scheuren door de woestijn en drijven in de dode zee. Ook kun je aan de kust geweldig snorkelen en duiken. De veelzijdigheid van het land maakt Jordanië zo uniek. 

En wat dacht je van van de gigantische bergen in Nepal, de unieke cultuur in Japan of de prachtige natuur in Kazachstan. Azië barst van de prachrtige en veelzijdige landen. Heb jij zelf ook een Azië favoriet? Laat het ons weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

42 − 40 =