City Guide Utrecht

Een weekendje naar Utrecht is altijd een goed idee! Utrecht heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot één van de leukste steden van Nederland voor een weekendje of een dagje weg. Van cultuur, natuur tot de leukste hotspots. In de charmante binnenstad kun je je prima een paar dagen vermaken. Wij delen de leukste tips voor de stad Utrecht, voor tips over de rest van de provincie kan je terecht op “vakantie in eigen land naar Utrecht“.

Bezienswaardigheden Utrecht

Er is in Utrecht genoeg te zien en te beleven. Wanneer je langs de grachten wandelt kun je bijvoorbeeld al talloze prachtige rijksmonumenten bewonderen. En ook in de omgeving van Utrecht heb je voor ieder wat wils. Van indrukwekkende kastelen, forten tot schitterende natuurparken. 

De Dom 

We kunnen dit lijstje natuurlijk niet anders starten dan met de De Dom. De Dom is het gebouwd van Utrecht en misschien wel één van de bekendste kerk van Nederland. In 1254 begon de bouw van de kerk. Met zijn 112 meter hoogte, is De Dom de hoogste kerktoren van Nederland.

De oude Gracht

Ben jij ook zo’n liefhebber van charmante grachten, dan mag je de Oude Gracht in Utrecht zeker niet missen. De oude gracht is namelijk 2 km lang en snijd de binnenstad van Utrecht als het ware door midden. Als je langs De Oudegracht op gaat wandelen, kom je onderweg ook kleine oude koopmanshuizen tegen. Het meest bijzondere huisje vind je op nummer 133. Dit is namelijk het kleinste huisje aan de gracht. 

Het Spoorwegmuseum

Wil je meer te weten komen over de Nederlandse spoorweggeschiedenis, dan moet je zeker Het Spoorwegmuseum bezoeken in Utrecht.Voor Thomas Trein fans worden zelfs speciale dagen georganiseerd. Van te voren een ticket reserveren? Dat doe je hier: https://www.spoorwegmuseum.nl/tickets-reserveren/

De Botanische Tuinen

Ook leuk om te bezoeken zijn de botanische tuinen. De beplanting van de tuinen werd gestart in 1639. De tuinen zijn 9 hectaren groot. De tuinen hebben verschillende thema’s, zoals bijvoorbeeld een subtropische tuin of een rotstuin. 

De leukste hotels van Utrecht

  • Mother Goose is een modern hotel met prachtige kamers en uitzicht op De Dom! Wat wil je nog meer.
  • Midden in hotspot Heaven van Utrecht vind je het hippe hotel EYE. 
  • Ben je op zoek naar een leuk designhotel dan is The Anthony.

De leukste hotspots van Utrecht

  • Voor de lekkerste breakies kun je terecht bij
  • Bij Frenchie Café kun je vervolgens terecht voor een healthy lunch of een heerlijke brunch.
  • Fico Urban Italian is the place 2 be for fine dining in Utrecht
  • Als je op zoek bent naar de lekkerste streetfood, dan mag je The Street Food Club zeker niet missen.
  • Lekker oer hollands smullen? Reserveer dan snel een tafeltje bij Kantien.
  • Kun je niet kiezen, ga dan naar VIntage Tapas en combineer de lekkerste tapas gerechten.
  • SUGO: voor de lekkerste pizza’s.

Shoppen in Utrecht

Natuurlijk vind je in Utrecht de grote ketens, zoals H&M, Zara en Mango. Maar wij raden je vooral aan om de kleine boetiekjes in te duiken. Want die heb je in Utrecht genoeg!

  • Hutspot: een super hippe conceptstore met de leukste lifestyle en fashion items
  • Puha: de leukste design items van voornamelijk Nederlandse designers
  • Rood en Bloem: voor een groen interieur
  • 24colours: een hip jong fashion label uit Berlijn. 

Ben jij op zoek naar een vakantie in Nederland of heb jij nog leuke tips voor Utrecht? Laat het ons weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 38 = 41