Krakau: citytrip TIP voor in de winter

Van prachtige middeleeuwse architectuur, kastelen, lekker eten en natuurlijk spotgoedkope Vodka! De voormalige  koninklijke hoofdstad van Polen is the place to be. De gezellige buitenmarkten, ook in de winter, zorgen ervoor dat Krakau het hele jaar door een heerlijke stedentrip bestemming en staat ook in onze top 10 leukste stedentrips voor in de zomer. Lees snel waarom je Krakau vandaag nog op je must-visit lijstje moet toevoegen. 

Wat mag je niet missen in Krakau

Bezoek de hippe wijk Kazimierz

Ten zuiden van het centrum van de stad ligt het voormalige joodse getto. Sinds een paar jaar is dit het centrum van kunstenaars en studenten. Het is dé plek om te gaan stappen of een hapje te eten. Ook leuk is de gratis wandeltour waar je je iedere dag voor kunt aanmelden. 

Auschwitz Auschwitz-Birkenau

Iets minder gezellig, maar absoluut onmisbaar tijdens je bezoek aan Krakau is het bezoeken van het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. Auschwitz was het grootste concentratiekamp tijdens de tweede wereldoorlog. Deze plek telt 1,1 miljoen slachtoffers. Iets wat we niet mogen vergeten. Een bezoek aan Auschwitz is dan ook erg intens en indrukwekkend. Toegang is gratis. Voor een tour betaal je een paar euro. Een gids is wel aan te raden, zo krijg je nog meer informatie over de geschiedenis van het kamp. 

Schindler’s Factory

Schindler’s Factory kennen de meeste mensen van de film Schindler’s list. Oskar Schindler redde meer dan 1.000 joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De fabriek van Oskar Schindler is nu een museum. Een bezoek aan dit museum geeft je veel informatie over de geschiedenis van de stad tijdens de tweede wereldoorlog. 

Droga Królewska

De Koninklijke Route, Droga Królewska,  is een route door de stad die tot 1734 werd afgelegd bij ceremoniële intochten, kroningen en begrafenissen. De route begint bij de Florianuskerk en eindigt bij kasteel Wawel. Tijdens deze wandeling kom je voorbij enkele van de belangrijkste historische bezienswaardigheden in Krakau.

Kasteel van Wawel

Het kasteel van Wawel werd gebouwd  de 13e eeuw en is momenteel een kunstmuseum. In de zomer kun je het museum op maandag gratis bezoeken.

Rynek Glowny plein

Het Rynek Glowny plein vind je in het oude centrum van Krakau en is het centrale middelpunt van de stad. Dit is bovendien dé plek om de leukste souveniertjes te kopen. 

Culturele hoofdstad van Polen

Krakau is zonder twijfel de culturele hoofdstad van polen. Jaarlijks worden er talloze festivals en events georganiseerd. Er is altijd wel iets te beleven. Van kunst, muziek, dans, film, literatuur tot heel veel eten. Ook vind je in de stad ontzettend veel verborgen jazz-cafés, prachtige musea en galerijen. 

Budget stedentrip bestemming

Krakau is de perfecte budgetbestemming. Vooral in de winter kun je vaak spotgoedkoop last minute tickets scoren. Maar ook accommodatie, eten en uitjes zijn relatief goedkoop. Bestel een heerlijke verse traditionele poolse maaltijd op de markt en je zit voor een paar euro bommetje vol. 

Vervoer in Krakau

Het openbaar vervoer in Krakau is top geregeld. Een enkeltje met de bus kost ongeveer een euro. Het is ook mogelijk om een dagpas te komen voor ongeveer 4 euro. Er is ook een speciale krakow card voor toeristen. Met de kaart kun je 2 of 3 dagen gebruiken maken van het openbaar vervoer en verschillende bezienswaardigheden bezoeken. 

Reis je liever niet met het openbaar vervoer, dan kun je ook voor een paar euro een taxi pakken. Ook kun je gebruik maken van Uber. 

Reistijd Krakau

Juni tot augustus is een erg populaire tijd om met een last minute Krakau te bezoeken, omdat het dan lekker warm kan zijn en er weinig regen valt. Maar Krakau is ook een erg leuke stad om in de winter te bezoeken. Het kan er behoorlijk koud worden, maar er is nog steeds ontzettend veel te beleven. Buiten vind je veel vuurtjes en buiten marktjes waar je o.a. glühwein kunt bestellen. Krakau in de winter heeft iets romantisch.

Heb jij nog leuke tips voor Krakau? Laat het ons weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 9 =