Hoe parkeer je zo goedkoop mogelijk bij Schiphol?

Parkeren bij Schiphol is altijd een uitdaging. Het is zoeken naar een plekje, en als je een plekje gevonden hebt, moet je even slikken van de prijzen die je ervoor betaalt. Gelukkig zijn er een groot aantal diensten die ook een parkeerplaats in de buurt aanbieden, maar los staan van Schiphol.

Parkeerplaatsen vergelijken

Je kunt parkeerplaatsen vergelijken via een website als Parkos of 247parking. Deze parkeerplaatsen zijn goedkoper dan de eigen parkeerplaatsen van Schiphol. Ze zijn goedkoper omdat ze niet op Schiphol liggen, maar in de buurt van de luchthaven. De eigenaren hebben geen dure managers en kantoren, waardoor de prijs laag kan blijven.

Vergelijk niet alleen de parkeerplaatsen, maar ook de verschillende websites waarop je ze kunt vergelijken. De ene website is goedkoper dan de ander. Je kunt op Google gewoon zoeken op ‘parkeerplaats Schiphol vergelijken’. Je komt dan meteen al een aantal vergelijkers tegen. Het is aan te raden om rustig de tijd te nemen voor het vergelijken.

Kies een parkeerplaats uit en bepaal hoe lang je wilt parkeren en op welke manier. Vanaf dan begint het vergelijken pas echt.

Shuttle parking of valet parking?

Je kunt op twee manieren goedkoper parkeren: met shuttle parking of valet parking. Wie kiest voor shuttle parkeren, rijdt zelf naar het geboekte parkeerterrein. Het terrein ligt vaak net iets buiten Schiphol. Je parkeert dan in bijvoorbeeld Hoofddorp of Aalsmeer. Vanaf het parkeerterrein neem je de shuttlebus naar de vertrekhal van Schiphol. Zodra je terug bent, bel je de parkeeraanbieder, die je weer ophaalt bij Schiphol. Dit is een hele goedkope oplossing.

Bij valet parking wordt je rechtstreeks naar de vertrekhal van Schiphol gereden. Je hoeft dan niet naar het parkeerterrein naar Schiphol te reizen. Bij aankomst parkeert een medewerker je auto op een beveiligd parkeerterrein. Dat gebeurt nadat een ontvangstdocument is ondertekend en de medewerker de sleutel heeft gekregen. Zodra je terug bent van je vakantie, bel je de parkeeraanbieder. Deze brengt je auto dan naar de aankomsthal. Het is iets duurder dan shuttle parkeren, maar het bespaart wat handelingen.

Een goede keuze voor een parkeerplaats maken

Veel parkeerterreinen rond Schiphol worden altijd bewaakt. De veiligheid van je auto is dus nooit in het geding. Je kunt bij het vergelijken letten op een aantal zaken: wil je de autosleutels wel afgeven? Parkeer je je auto liever overdekt, of ga je voor de goedkopere optie om buiten te parkeren?

Houd daarnaast rekening met de ligging van de parkeerplaats. Als je vanuit het zuiden van Nederland komt, wil je natuurlijk geen parkeerplaats ten noorden van Schiphol. De beste parkeerplaatsen zijn dan in Roelofarendsveen of Aalsmeer. Vanuit het noorden kun je het best parkeren in Badhoevedorp of Hoofddorp.

Snel je parkeerplaats reserveren

Wacht niet te lang met het reserveren van je parkeerplaats. Om goedkoop te kunnen parkeren op een parkeerplaats die aan jouw wensen voldoet, kun je het best direct de parkeerplaats reserveren als je je lastminute vliegvakantie hebt geboekt. Bij het vergelijken van goedkope parkeerplaatsen rond Schiphol geldt namelijk dat je meer keuze hebt als je eerder boekt.

Bij sommige parkeerdiensten kun je je boeking tot 24 uur gratis wijzigen of zelfs annuleren. Stel je voor dat je reis wordt verplaatst of geannuleerd, dan is dat geen probleem. Je krijgt dan de volledige kosten terug. Informeer hier naar bij het boeken van je parkeerplaats.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 6 =