Isle of Skye in Schotland

Schotland staat natuurlijk bekend als een land met veel hoogtepunten wat natuur betreft. Schotland is ook favoriet onder de liefhebbers van autovakanties. Wie optimaal wil genieten van serene rust en prachtige natuur, moet zonder twijfel overwegen om een bezoekje aan Schotland te brengen. Los daarvan zijn de Schotten zelf over het algemeen hele gezellige mensen met een opmerkelijke cultuur, waar je je echt eens in moet verdiepen. De Schotse mensen staan bekend om het feit dat ze wel een drankje lusten. Aarzel dus niet om een bar binnen te lopen een gesprek aan te knopen met een paar locals, want binnen een mum van tijd nemen ze je op in hun groep. Maar los van de cultuur heeft Schotland nog veel meer te bieden. De Schotse Hooglanden zijn natuurlijk prachtig, maar wat zeker ook een aanrader is, is de Isle of Skye.

Isle of Skye

The Isle of Skye is het een na grootste eiland van Schotland en heeft een kleine 9000 inwoners. Het feit dat er vandaag de dag nog maar 9000 inwoners wonen is op zichzelf opvallend te noemen, aangezien er 200 jaar geleden nog ruim 21000 waren. Door uiteenlopende redenen, zoals onder andere hongersnoden, zijn veel bewoners van het eiland naar het vasteland getrokken. Het eiland is op zich tegenwoordig gemakkelijk te bereiken. Je kunt namelijk zelfs met de auto vanaf het vasteland The Isle of Skye bereiken. Ook is het uiteraard mogelijk met het openbaar vervoer het eiland te bezoeken. Er zijn verschillende verbindingen vanaf onder andere Inverness en Glasgow.

Portree

De grootste plaats op Skye is Portree, waar het nog redelijk toeristisch is. Relatief gezien dan, vergeleken met de rest van het eiland. Het fijne van Skye is de serene rust, die heerst over het eiland, en de uitgestrekte natuur. Portree is een idyllisch stadje, waar de enige middelbare school en het enige ziekenhuis van het eiland zijn gevestigd. Naast het bezoeken van Portree, is er van alles te doen op het eiland. Je kunt geweldige wandeltochten maken, zoals de Quiraing wandeling. Dit is een wandeling die je van Staffin naar Trotternish brengt. Tijdens deze wandeling kun je genieten van het prachtige uitzicht en van de heerlijke rust, die heerst in dit gebied. Je waant je werkelijk in niemandsland. Zo heb je bijvoorbeeld geen bereik met je mobiele telefoon. Zorg dus dat je wel goed bent voorbereid op noodgevallen.

Zin in een vakantie naar Schotland, kijk dan wat de last minute aanbiedingen naar Schotland op dit moment zijn.

Old man of storr

Old Man of Storr

Een ander hoogtepunt op Skye, dat je echt gezien moet hebben wanneer je het eiland bezoekt is de Old Man of Storr. Deze bevindt zich samen met een aantal andere stenen pilaren op een steile klif met de naam The Sanctuary. The Old Man of Storr is de grootste pilaar van het hele geheel. Deze stenen pilaren zijn op een natuurlijke wijze ontstaan, namelijk door aardverschuivingen. Het is een echte aanrader om een wandeling te maken naar deze bijzondere pilaren. Op 5 kilometer van The Old Man of Storr kun je de auto parkeren, om vervolgens de afstand te voet te overbruggen.

Maar ook Cill Chroisd is het bezoeken waard. Deze kerk, die stamt uit de Renaissance, ligt echt in the middle of nowhere. Ernaast ligt een begraafplaats. Het terrein is verder verlaten, maar het prachtige kerkje laat je fantasie op hol slaan. Hoe heeft dit er vier eeuwen geleden uitgezien?

Naast deze hoogtepunten, is er natuurlijk nog veel meer te zien op The Isle of Skye. Laat je verrassen en wees niet verbaasd over de vele toeristen, die je tegenkomt in het hoogseizoen. Als je het eiland echt voor je zelf wilt moet je buiten het seizoen gaan. Maar ook in het hoogseizoen is een bezoekje aan de Isle of Sky een prachtige en onvergetelijke ervaring.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

79 − 72 =