De ultieme Sevilla City Guide

Sevilla is echt dé perfecte plek voor een stedentrip. In deze kleurrijke stad in Spanje vind je prachtige historische gebouwen, knusse pleintjes en de beste tapas van het land. De stad telt meer dan een half miljoen inwoners en bestaat uit verschillende wijken, ieder met een eigen karakter. Je kan uren rondwandelen door de smalle straatjes en genieten van al het moois wat de stad te bieden heeft. Een schoonheid dat is Sevilla met haar oude binnenstad zeker, maar tegelijkertijd is de stad ook super hip en modern. Dus waar wacht je nog op? Boeken een ticket of een last minute reis naar Sevilla! Wij hebben alvast de ultieme city guide voor Sevilla voor je samengesteld.

De stad verkennen met de fiets

Wil je de stad verkennen dan kun je het beste de fiets pakken in Sevilla. Daar zijn wij Nederlanders natuurlijk dol op. Je kan op verschillende plekken een fiets huren, maar het is ook zeker een aanrader om een fietstocht met gids te boeken aan het begin van je stedentrip. Zo leer je in een korte tijd de leukste plekjes vinden. Super handig voor de rest van je dagen in de stad.

De leukste wijken van Sevilla

Sevilla bestaat uit een verschillende gezellige wijken. Lees snel welke wijken je niet mag overslaan.

Triana

De wijk Triana ligt in het westelijk deel van de stad. Dit is de geboorteplaats van de flamenco. De Flamenco moet je tijdens je bezoek aan Sevilla minimaal 1 keer meemaken en dan is er natuurlijk geen beter plek dan de wijk Triana. In de avond kun je op verschillende plekken een authentiek flamenco optreden bewonderen. Triana is een kleurrijke, levendige wijk die je zeker niet mag missen.

Santa Cruz

De voormalige joods wijk Santa Crus zit vol leuke barretjes en mooie winkeltjes. Het is de oudste wijk van Sevilla wat duidelijk zichtbaar is aan de historische gebouwen en smalle straatjes. Ook vind je in de wijk grote bezienswaardigheden, zoals de kathedraal, Real Alcazar en La Giralda.

Alameda

Alameda is helemaal hip en happening. Deze jonge wijk zit vol hippe restaurantjes en terrasjes. Ook vind je hier het Metropol Parasol, een modern bouwwerk. Alameda is the place to be voor een avondje stappen.

Wat je absoluut niet mag missen in Sevilla

Tapas, tapas en nog meer tapas

Altijd in een foodmood, dan is Sevilla de stad voor jou. Hier vind je namelijk de beste tapas van Spanje. De leukste manier om de stad te ontdekken is met een food tour. Zo leer je traditionele gerechten en ontdek je de leukste hotspots.

Real Alcazar

Real Alcázar is het  Koninklijk Paleis van Sevilla en één van Europa’s oudste paleizen dat nog steeds in gebruik is. De bovenste verdiepingen worden gebruikt door de koninklijke familie. Het paleis heeft schitterende tuinen en prachtige kleurrijke details.

Plaza de Espana

Dit is één van de drukst bezochte bezienswaardigheden van Sevilla en dat is niet zonder reden. Volgens velen is dat namelijk het mooiste plein van Spanje, misschien wel van Europa Het plein vind je in het romantische Maria Luisa park en werd aangelegd in 1929 ter ere van Ibero-Amerikaanse tentoonstelling. Het enorme gebouw Plaza de Espana is tot in detail versierd met mozaïeken en kleine details.

De kathedraal van Sevilla

De kathedraal is één van de grootste kerkgebouwen van Europa en het grootste gotische kerkgebouw ter wereld. De kathedraal is 127 meter lang, 83 meter breed en 43 meter hoog. Behoorlijk indrukwekkend dus.

La Giralda

La Giralda is een klokkentoren van meer dan 100 meter hoog, gebouwd in Moorse stijl. Je kan de de toren beklimmen en genieten van een geweldig uitzicht over de stad. Een absolute aanrader.

Metropol Parasol

Het Metropol Parasol is een schitterende houten constructie ontworpen door de Duitse architect Jürgen Mayer. Het gebouw is compleet anders dan de overige bouwwerken in Sevilla, maar absoluut net zo mooi. Vanaf het Metropol Parasol heb je bovendien een schitterend uitzicht over Sevilla.

De leukste cafeetjes, restaurant en koffiebarretjes van Sevilla

  • Mercado Lonja del Barranco is dé plek voor de lekkerste cocktails
  • Tapas eten doe je bij No lugar
  • Ook Arte y sabor is een aanrader voor lekkere tapas gerechten
  • Ga naar Oriza  voor een uitgebreid luxe diner
  • Boga is dé plek voor een borrel
  • Bij Postiguillo kun je  ook smullen van heerlijke tapas
  • Nog niet geniet tapas op? Bezoek dan het tapasrestaurant El Pintón
  • Koffieliefhebbers zitten goed bij Salt and Sugar
  • Torres Y Garcia is een knus restaurantje waar je heerlijk kunt dineren

Wil je weten wat het kost om naar Sevilla te gaan? Een los ticket en zelf de overnachtingen regelen is in veel gevallen het meest voordelig. Ook de reisorganisaties kunnen leuke pakket aanbiedingen naar Spanje en/ of Sevilla aanbieden. Kijk ook voor een last minute naar Andalusie en maak dan een dagtrip naar Sevilla met de bus of huurauto.

Heb je nog leuke tips voor Sevilla voor ons? Laat het weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

65 − 58 =