De 7 mooiste autovakanties

Spullen in de achterbak, de navigatie aan (of niet) en je bent klaar om te gaan. Je bepaalt zelf wanneer en hoe je vertrekt, wat je bestemming wordt, hoelang je erover wilt doen en hoelang je wilt blijven. Klinkt fijn toch? Niets geeft zoveel vrijheid dan een autovakantie. Niet voor niets dat zoveel Nederlanders ieder jaar weer op vakantie gaan met de auto. Ben jij ook van plan om dit jaar met de auto weg te gaan, maar heb je nog geen idee waarheen? Wij hebben de 5 mooiste bestemmingen voor je verzameld.

1. Toscane

Toscane is een favoriet van velen en dat is zeker niet zonder reden. In deze regio kun je namelijk cultuur, zee en natuur perfect met elkaar combineren. Ontdek de prachtige steden Florence en Pisa. HIer kun je je dagen vermaken door simpelweg lekker te eten of de vele bezienswaardigheden te bezoeken. Of kies voor de knusse stadjes zoals de middeleeuwse stad Massa Maritima of de stad Sam Gimignano. Natuurlijk mag een wijnproeverij dan ok niet ontbreken. Liever een dagje luieren op het strand, rij dan met de auto naar de regio Livorno. Hier vind je de mooiste stranden van Toscane. Waar je ook naartoe in Toscane gaat onderweg word je altijd getrakteerd met de mooiste wegen en stukken ongerepte natuur. Bekijk ons aanbod van last minutes naar Toscane.

2. Costa Brava

Voor zon- en strandliefhebbers is een autovakantie naar de Costa Brava absoluut een aanrader. Aan de Spaanse kust zit je namelijk altijd goed. Het is dan ook één van de populairste vakantiebestemmingen onder ons Nederlanders. Naast de jongerenbestemmingen zoals Salou heeft dit gebied natuurlijk nog veel meer te bieden. Zo kun je er genieten van de mooiste stranden en heerlijke Spaanse steden. Tijdens je autovakantie naar de Costa Brava kun je mooie stranden combineren met lieflijke dorpjes en heel veel natuur. En wat dacht je een uitstapje naar Barcelona. 1 ding staat vast: vervelen is onmogelijk tijdens je reis langs de Spaanse kust.

3. Frankrijk

Wil je wat dichter bij huis blijven of ben je op zoek naar een autovakantie voor een paar dagen. Wat dacht je van Frankrijk? Frankrijk heeft enorm veel mooie plekken. Zo is de Loire-Vallei en geweldig gebied voor een fijne vakantie met de auto. In het gebied vind je prachtige wandelroute waar je kunt genieten van de mooiste landschappen. Daarnaast is het een walhalla voor wijnliefhebbers. Onderweg kom je golvende wijngaarden tegen en kun je genieten van geweldige vergezichten over de wereldberoemde Loire-rivier. Ook staat het dal bekend om de vele kastelen die je hier kunt bezichtigen. Ideaal voor een paar dagen, maar zeker ook voor een paar weken weg.

4. Noord Spanje

Hoewel de Costa Brava bij iedereen wel een belletje doet rinkelen, is Baskenland in Noord Spanje wat minder bekend. Het is nog een klein stukje onontdekt Spanje. Wat dit gebied juist zo bijzonder maakt. Baskenland was vroeger wat minder veilig door de ETA, maar sinds 2011 is deze regio weer helemaal veilig. In deze provincie van Spanje vind je indrukwekkende ruige kustlijnen en schattige havenstadjes. Onderweg ontdek je mooie steden en wisselende landschappen. Ook de steden San Sebastián en Bilbao mogen zeker niet ontbreken tijdens je reis door het noorden van Spanje.

5. Duitsland

Een autovakantie door Beieren gebied betekent sprookjesachtige landschappen, kastelen en bruisende steden. Volg de populaire route de Romantische Strasse of maak je eigen roadtrip door dit gebied.  Van gigantische bergen, gezellige biertuinen tot historische steden.  Beieren heeft het allemaal! En wat dacht je van een bezoekje aan het levendige München. Laat je verrassen door het mooie Duitsland.

6. Zuid-Noorwegen

Noorwegen wordt steeds vaker gekozen als autovakantiebestemming. En dat is zeker niet zonder reden. In Noorwegen vind je misschien wel de mooiste natuur van Europa. Voor wandel- en natuurliefhebbers is dit absoluut the place to be! Van prachtige fjorden, indrukwekkende gletsjers tot gigantische watervallen.

7. Schotland

Geniet van de gezelligheid in Edinburgh tot de prachtige natuur van de Schotse hooglanden. Schotland zal snel je hart stelen. De charmante bevolking en de prachtige landschappen maken een roadtrip door dit land een ervaring om nooit meer te vergeten. Ook leuk: je mag in Schotland op veel plekken wildkamperen. Hierdoor hoeft een reis door Schotland helemaal niet veel te kosten. Bekijk ons aanbod van last minutes naar Schotland.

Heb jij ook nog een mooie bestemming die niet aan dit lijstje mag ontbreken? Laat het ons weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

57 − 47 =