Zo haal je het meest uit je bezoek aan de Efteling

Om de Efteling te bezoeken, mag je rustig een hele dag reserveren. En dan heb je waarschijnlijk nog niet eens alles gezien. Hoe haal je nu het meest uit je bezoek aan de Efteling? In deze blog leggen we je uit wat je nog meer kunt doen, behalve alle attracties proberen te bezoeken.

Drukte Efteling

Het kan op een aantal dagen erg druk zijn in de Efteling, op de openingstijden pagina van de Efteling vind je ook een kalender waarop wordt aangegeven wat de te verwachten drukte is per dag.

Drukte vermijden

Allereerst: je kunt spieken waar de langste wachtrijen staan. Dan kun je die attracties nog even vermijden. Je kunt in de app van de Efteling de actuele wachttijden in zien. Deze functie vind je bij de plattegrond in de app. Je kunt via de app ook alvast reserveren voor de altijd drukbezochte Python. De kans is groot dat je dan al binnen 15 minuten in de achtbaan zit.

Ook handig: in de app vind je ook het restaurant van de Efteling. Je vindt de beste restaurantjes en hun aanbod alvast in de app. Handig voor als je toch op tijd wilt eten met de kinderen.

Overnachten in de Efteling

Als je echt een Efteling-fan bent, moet je zeker eens overnachten in het Loonsche Land. Dit is een verblijf vlakbij de Efteling. Het voordeel hiervan is dat je niet alleen een tijdje in een sprookjesachtig kasteel verblijft, maar dat je ook een half uur eerder het park in mag dan de rest van de bezoekers.

Bedenk tijdens het ontbijt alvast welke attracties jij en het gezin als eerste willen bezoeken. Dan kun je daar zo naar toe wandelen en haal je echt het meeste uit je dag.

Efteling Bosrijk

Een andere optie van overnachten is het vakantiepark Bosrijk. Met een een verblijf op het vakantiepark heb je altijd onbeperkt toegang tot het atractiepark van de Efteling. In Efteling Bosrijk vind je luxe en sfeervolle vakantiewoningen, familiekamers en groepsaccommodaties. Sommige accommodaties hebben een sauna of bubbelbad en de bedden zijn bij aankomst altijd voor je opgemaakt.

Efteling hotel

Het Efteling hotel ligt op slechts 5 minuten lopen van het attractiepark. Bij aankomst zie je het hotel al liggen voordat je de parkeerplaats op rijdt. Een luxe 4 sterren hotel met ingerichte suites in diverse thema’s. Meer dan 20 thema suites, zoals bijv. Sneeuwwitje, Hans en Grietje, Fata Morgana en de wolf en de zeven geitjes. Zeker voor kinderen een blijvende herinnering aan betoverend verblijf.

Elders in brabant overnachten

Bekijk de mogelijkheden om rond de Efteling te overnachten met een accommodatie in Brabant. Met een vakantie in Brabant kan je makkelijk het bezoek aan de Efteling combineren. Overnachten buiten het Efteling park is een stuk goedkoper, maar dan mis je wel de sprookjesachtige sferen waarin je anders verblijft.

De Efteling is meer dan alleen attracties

Veel mensen vergeten de verborgen schatten van de Efteling. Jammer, want die zijn minstens zo leuk als de grote attracties. Zo heeft de Efteling bijvoorbeeld verschillende speeltuintjes.

Met warm weer kun je trouwens het personeel van het park een beetje helpen. De mensen die in de Piranha zitten moeten er immers goed nat weer uitkomen. Langs het parcours kun je de gasten natspuiten, maar niet zonder gevaar: je kunt zelf ook te grazen worden genomen.

Liever niet zoveel actie? Eet lekker een ijsje en geniet van het zicht op de Fata Morgana. Ijsje op? Dan kun je de eventuele rij ingaan. Tip van de Efteling-experts: bij warm weer hebben de binnenattracties minder wachttijd. Bij slecht weer willen juist veel mensen naar binnen en kun je beter de buitenattracties opzoeken.

Je eigen brood eten in de Gondoletta

Veel mensen vinden naar een pretpark gaan duur en ze zien op tegen de prijzen van de lunchtentjes en de restaurants. Goed nieuws voor wie niet te veel kwijt wil zijn aan eten en drinken: je mag in de Efteling je eigen eten en drinken meenemen. Maak alvast wat lunchpakketjes op en stap de Gondoletta in,

In de Gondoletta word je rondgeleid door de Efteling. Niet echt een attractie vol actie, maar wel een heerlijk ontspannen moment na een drukke ochtend. Wat te eten en drinken mee, en ontspannen maar.

Imposant: de Aquanura

Heb je alle attracties in de Efteling bezocht? Sluit je dag dan in stijl af met de watershow Aquanura. De show duurt twaalf minuten en je ziet volop dansende fonteinen, draaiende kleurvlakken, waterstralen en lichtpatronen. Misschien kun je je er nog geen voorstelling van maken, maar dat komt doordat je het echt zelf moet ervaren.

Aquanura vind je vlak bij de in- en uitgang van het pretpark. De productie telt meer dan tweehonderd fonteinen en negenhonderd lampen. Water, licht, mist, kleur, muziek, vuur, actie! Alles is te vinden in deze show.

Ook te gek aan deze show: er is een variant met Efteling-melodieën, geremixt door onze eigen DJ Tiësto. Deze variant is alleen in de zomeravonden en bij speciale gelegenheden te zien.

Aquanura is het leukst bij avond. Je kunt de fonteinenshow het best langs de lange zijde volgen. Daarvoor loop je het vlonderterras langs de spoorlijn op, of bekijk je de show langs de waterrand aan de kant van het Efteling Theater.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 54 = 62