Wat te doen op Lanzarote?

Als je denkt aan een vakantie naar Lanzarote, denk je waarschijnlijk vooral aan strandjes, strandjes en nog meer strandjes. Maar Lanzarote is zoveel meer dan alleen liggen bakken aan het strand. Dit prachtige Canarische eiland heeft genoeg om te doen. Maak maar alvast een lijstje van deze tips.

Een echte vulkaan beklimmen

Lanzarote heeft een eigen vulkaan: Volcàn del Cuervo. Dankzij het wandelpad is het relatief eenvoudig om de vulkaan te beklimmen. Desondanks is het wel iets voor echte bikkels, want je moet natuurlijk wel klimmen. De vulkaan ligt vlakbij de plaats La Asomada, waar je dan ook aardig over uitkijkt als je eenmaal boven bent.

Neem een lekker lunchpakketje en wat te drinken mee. Het is namelijk een fantastische picknickplek. Volgens legendes zuivert de vulkaan je geest. Heb je dus niet helemaal een zuiver geweten, dan weet je waar je naar toe moet. Grapje, natuurlijk.

Het Nationaal Park Timanfaya

Maakt de aanwezigheid van een vulkaan Lanzarote een echt vulkanisch eiland? Jazeker. Dat merk je niet alleen aan de onvermijdelijke stranden, maar ook aan een bezoek aan het Nationaal Park, oftewel Parque Nacional de Timanfaya. Hier staan de montañas del fuego (de bergen van vuur) voor een maanachtig landschap.

Je kunt in dit gebied ook andere geisers bewonderen. Dat doe je per bus, per voet of zelfs per dromedaris. Het is het leukst om een gids mee te nemen.

Uitzicht op Mirador del Río

Genieten van het uitzicht op Mirador del Río

Nog niet genoeg gezien op de vulkaan? Dan ga je naar het uitkijkpunt Mirador del Río. Dit wordt gezien als het mooiste uitkijkpunt van Lanzarote. Het is een punt op 475 meter hoogte, bovenop een klif van de bergketen Famara. Het ligt als het ware tussen de rotsen. Peñas del Chache is het hoogste punt van het eiland, telt ruim 600 meter en ligt op een steenworp afstand. Heb je een nieuwe telefoon met zo’n ultra-wide functie of panorama functie? Die kun je hier bovenop de klif mooi eens uittesten. Alvast tickets bestellen dat kan op : http://www.cactlanzarote.com/en/cact/mirador-del-rio/

Een dagje waterpret

Niets is leuker als een dagje simpel waterpret. Zeker niet als je een paar kleine waterratten in het gezin hebt. Aan de oostkust van Lanzarote ligt Aquapark Costa Teguise. Hier vind je verschillende glijbanen en andere attracties. Naast de waterpret vind je hier ook mogelijkheden om te paintballen en te karten.

Hier kun je je dus prima een dagje vermaken. Na al dag geglij rol je zo je bed in, in het nabijgelegen beach resort. Ontspannender wordt het niet!

Jameos del agua

Wat je echt niet mag missen op Lanzarote is Jameos del Agua. Dit is een zes kilometer lang ondergronds meer in het noorden van het eiland. César Manrique ontwierp samen met mede-architecten Luis Morales en Jesus Soto zitgedeelten voor het meer, net als een vulkaanmuseum en een kunstmatige lagune in de openlucht.

Er heerst hier een soort heilige sfeer. Het is met recht een van de mooiste dingen op het eiland. Je mag het zeker niet missen.

La cavas verdes

Bezoek zeker ook eens de Las cavas verdes. Hoewel dit vrij vertaald ‘de groene grotten’ betekend, heeft dit niets met de kleur groen te maken. Deze bizar mooie grotten zijn vulkanisch en vinden hun ontstaan zo’n vierduizend jaar geleden.

Als je de grotten gaat ontdekken, bereid je dan voor op veel bukken. Er is aardig wat diepteverschil. Overal in de grot zie je lavagesteente in allerlei kleuren en vormen. Dat is echt een ware sensatie. 45 meter onder het grondoppervlak vind je zelfs een auditorium. Hier zal een gids je laten genieten van prachtige geluidseffecten. La cavas verdes is dus zeker een bezoekje waard.

Mooie stranden op Lanzarote

Toch naar het strand?

Oké, oké, Lanzarote staat toch wel een beetje gelijk aan strand. Daarom raden we je aan om ook zeker een dagje strand in te plannen. De mooiste stranden vind je tussen Playa Blanca en El Papagayo. Dat is op het zuidelijkste puntje van het eiland. Je kunt hier niet goed komen met de auto. Je moet dus een klein stukje lopen, maar dan word je ook wel getrakteerd op prachtige baaien die tussen een enorme rotsformatie liggen.

Geen zin om na een heerlijke stranddag terug te rijden? Dan komt het goed uit als je een hotelkamer dichtbij hebt geboekt. Een hotel in de omgeving vind je zeker. Sommige hotels hebben zelfs vier sterren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

95 − 90 =