Een roadtrip door Nederland

Bij een roadtrip denk je misschien al snel aan Route 66 of een avontuurlijke roadtrip in Europa, maar ook ons eigen kikkerlandje heeft ontzettend leuke routes. Super handig voor als we straks wat meer ruimte krijgen om te gaan reizen, maar wanneer we liever niet te ver weg willen reizen. Dan is een roadtrip door Nederland een top idee! Nederland barst namelijk van de natuur, sfeervolle oude dorpjes, cultuur en natuurlijk een geweldige kustlijn. Ga citytrippen, bezoek één van onze waddeneilanden of ontdek het prachtige natuur van de Veluwe. In dit blogartikel vind je onze favourite holland road trip routes.

Ontdek de prachtige natuur van de Veluwe

Ben je een natuurliefhebber, dan raden we je aan om een keer je tijd te nemen voor de veluwe. De veluwe staat bekend om haar prachtige uitgestrekte landschappen, kleurrijke heide, vennen en bossen. Je kan hier geweldig wandelen en fietsen. Ook passeer je tijdens deze route gezellige steden als Uddel, Nunspeet en Epe waar je de leukste cafeetjes en winkeltjes vind. Ook een bezoekje aan Paleis ‘t Loo in Apeldoorn is een bezoekje waard. 

Met een oldtimer touren door Laag Holland

Laag Holland is een uniek stukje Nederland net boven Amsterdam. In dit gebied vind je oude knusse dorpjes, prachtige bollenvelden en heel veel water. Wanneer de tulpen vol in bloei staan kun je hier prachtig touren. Wil je je roadtrip helemaal onvergetelijk maken, huur dan een lelijk eendje. Stop tijdens je roadtrip ook even bij het charmante dorpje De Rijp waar je typische Zaanse huisjes vind. Ook het dorpje Graft is een ideale plek om je oldtimer even langs de kant te zetten. 

Het mooie Zuid-Limburg

Dankzij de glooiende heuvels, kastelen en natuur voelt Zuid-Limburg echt als een vakantiebestemming. Het behoort niet voor niets tot één van de mooiste delen van Nederland. Natuurlijk mag je de bruisende hoofdstad Maastricht niet missen tijdens je roadtrip. Maar ook Valkenburg en Gulpen mogen niet ontbreken. Volg de Mergellandroute Borden voor de mooiste route door Zuid Limburg. 

Elfstedentocht met de auto

We moeten waarschijnlijk nog lang wachten voor de echte Elfstedentocht! Wil je toch genieten van het mooie Friesland? Wat dacht je van een Elfstedentocht met de auto. Van gezellige dorpjes tot schitterende vergezichten. 

Geen Elfstedentocht fan? No Worries. Er is ook een geweldige kastelenroute die je kunt doen met de auto. Friesland telt namelijk meer dan 50 kastelen en landhuizen. Tijdens deze route passeer je onder andere het het Poptaslot in Marssum en de Dekemastate in Jelsum. 

Hanzeroute

De Hanzesteden in Nederland worden door steeds meer mensen ontdekt. Niet zo gek, want naast gezellige oude steden bestaat de Hanzevallei ook nog eens uit hoge rivierdijken en prachtige vergezichten. Je kan een mini roadtrip maken waarbij je stop bij deze 9 unieke Hanzesteden, namelijk Harderwijk, Elburg, Hattem, Kampen, Hasselt, Zwolle, Deventer, Zutphen en Doesburg. Van cultuur snuiven, een hapje eten tot het bewonderen van monumentale panden. Wil je iets actiefs doen? Trek dan de Hanzevallei in of maak een actieve Hanzestadswandeling. 

Wat is voor jou de mooiste roadtrip route van Nederland?  Laat het weten in een reactie?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 5 = 1