Vakantie Overijssel in eigen land is erg leuk

Dit jaar vieren veel Nederlanders vakantie in eigen land. Je hoeft ook helemaal niet ver weg om plezier te hebben. Met een vakantie in Overijssel zijn er genoeg bezienswaardigheden en mooie plekken om deze zomer door te brengen. Zo vind je in de Hanzesteden Zwolle en Kampen bijvoorbeeld prachtige historische stekjes. En wat te denken van de attractieparken Hellendoorn en Slagharen?

Giethoorn

Natuurlijk moet je in Overijssel absoluut naar Giethoorn. Niet voor niets komen jaarlijks massa’s toeristen op deze plek af. Het is een soort klein-Venetië in Nederland. Vroeger werd er veen ontgonnen, waardoor er kleine veeneilandjes ontstonden. Daar bouwden boeren boerderijen op. Deze boerderijen waren alleen maar te bereiken door met een bootje te gaan.

Dat bootje ligt er nog steeds: veel toeristen stappen in zo’n bootje in Giethoorn om het gebied te verkennen. Eigenlijk is het net alsof de tijd er heeft stilgestaan. Natuurlijk is het ook nog eens zeer fotogeniek. Gaan, dus!

Enter enteren

Enter Enter! Dit is een van de verborgen plekjes in Overijssel. Een goed bewaard geheim, waarvan je jezelf misschien afvraagt: ‘Wat is hier nu te zien?’ Nou, hier komt een heel stuk Nederlandse cultuur vandaan! De typisch Nederlandse klomp werd er gemaakt. Het dorp werd vroeger bewoond door talloze klompenmakers. In het Klompenmuseum zie je dan ook de echte ouderwetse klomp.

Ook leuk: in Enter kun je zien hoe een klomp wordt gemaakt. Helemaal van het ontwerpproces tot het moment dat de klompen om je voeten zitten. Je kunt op je klompen aanvoelen dat dit een heel karwei is!

Attractiepark Slagharen

Een zeer geliefd attractiepark in Overijssel is het Attractiepark Slagharen. Het biedt ruim 30 attracties en er zijn shows te zien in Wilde Westen-stijl. Daarnaast heeft het pretpark ook een eigen waterpark.

Kun je geen genoeg krijgen van het park? Dan kun je er blijven overnachten. Slagharen heeft eigen accommodaties die helemaal zijn ingericht in de stijl van het park. Je ziet dus overal het Wilde-Westen-thema terugkomen!

Zwolle

Als hoofdstad van Overijssel mag Zwolle natuurlijk niet ontbreken tijdens een vakantie Overijssel. Dit is de stad waar historie en modern genieten samenkomen. Bekend in Zwolle is natuurlijk de Peperbus, die maar liefst 75 meter hoog is. Je kunt deze grote toren zelf beklimmen.

Zwolle is opgenomen in onze lijst met leukste steden van Nederland voor een weekendje weg. Ook een korte vakantie behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Bij Zwolle denk je misschien niet meteen aan de grachten, maar die zijn er dus wel. Je kunt hier uiteraard ook prima shoppen en eetgelegen zijn er voldoende. Als grote stad is er een goede aansluiting met het OV, dus je wordt nergens in geremd, deze zomer.

De Hanzestad Kampen

Kampen ligt aan de rivier de IJssel. De Hanzestad heeft een eeuwenlange traditie van handel en scheepvaart. Dat zie je ook terug aan de mooie panden die je volop in het oude centrum tegenkomt.

In Kampen leer je alles over de handel en scheepvaart in een van de musea. Je kunt natuurlijk ook een wandeling door de stad maken, terwijl je een rondleiding krijgt. Geen zin in culturele hoogstandjes? Dan kun je er ook prima winkelen of lekker eten.

Wandelen en fietsen tijdens je vakantie Overijssel

In elke provincie in Nederland kun je wel wandelen en fietsen, maar in Overijssel doe je dat extra goed. Er zijn allerlei uitdagende wandelroutes te vinden, zoals de Sallandse Heuvelrug. Ook de routes door de IJsselvallei en de Kop van Overijssel zijn aan te raden.

Je vindt in Overijssel allerlei wandelpaden, fietspaden en goed bewegwijzerde rondwandelingen. Prima voor een kleine fiets- of wandelvakantie, dus. Zo ontdek je hoe mooi Nederland is en kun je toch op fietsvakantie je anders voor Zuid-Frankrijk had geboekt.

Krentewegge eten

Tot slot: een absolute must als je met vakantie in Overijssel bent. Bestel ergens ‘Krentewegge’! Je krijgt dan een langwerpig krentenbrood, boordevol specerijen. De meeste bakkers hebben het in huis. Een stukje Overijssel in je mond en je blijft er uren van nagenieten. Met Krentewegge in je hand hoor je er echt bij in Overijssel!

Zin gekregen in een vakantie naar Overijssel? Check direct de beschikbare last minutes naar Overijssel en geniet je binnenkort nog van een fijne vakantie in nederland.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

55 − = 48