De mooiste landen voor een safari

Een safari door de natuur en onderweg wildlife spotten is een droom van de meeste reisliefhebbers. Het staat bij de meeste dan ook hoog op de travel bucketlist. Droom jij er ook altijd van om een keer de Big 5 te spotten of oog in oog te komen staan met een orang oetang? Overal in de wereld vind je prachtige plekken voor een safari. Wij hebben de mooiste safari bestemmingen ter wereld alvast voor je verzameld.

Zuid Afrika

De meeste denken bij een safari vrijwel direct aan Zuid-Afrika. Niet zo gek, want het nationaal Park Kruger is de perfecte plek om wildlife te spotten. Het park is bijna net zo groot als België en bevat wel 146 verschillende zoogdieren, waaronder de “Big Five”. 

Naast het Kruger National Park is ook Hluhluwe Game Reserve een aanrader om te bezoeken. Zuid Afrika is daarnaast een ideale reisbestemming om een auto te huren en zelf op avontuur te gaan. 

Tanzania

Een safari door de Serengeti van Tanzania is er één om nooit meer te vergeten. Naast leeuwen, luipaarden, neushoorns en nog veel meer wildlife staat dit gebied vooral bekend om de Great Migration. Jaarlijks kun je hier de trek van 2 miljoen gnoes, zebra’s en gazellen meemaken. Tanzania is nog een stuk rustiger dan bijvoorbeeld Zuid Afrika en heeft naast wildlife nog veel meer te bieden. Zo kun je hier de Kilimanjaro beklimmen, maar ook heerlijk luieren op de prachtige stranden van Zanzibar. Kortom: een veelzijdige en avontuurlijke bestemming!

Oeganda

Het is één van de laatste plekken ter wereld waar je de berggorilla kunt spotten en mag hierdoor niet ontbreken op dit lijstje.Een trekking door dit gebied kost behoorlijk wat geld, maar een groot deel gaat naar de bescherming van deze zeldzame dieren. Tijdens een wandeling door de bergen van Oeganda heb je de kans om oog in oog komen te staan met een groep gorilla’s. Er zijn nog maar circa 880 van deze prachtige dieren in leven. Het is een unieke ervaring die je nooit meer zult vergeten.

Sumatra

Wil je oog in oog komen te staan met één van de meest vriendelijke dieren ter wereld? In Sumatra kun je op verschillende plekken een trekking doen door de jungle om de orang-oetan te spotten. Bewonder deze prachtige dieren van dichtbij en ontdek hoeveel we op elkaar lijken. Tijdens een trekking door de jungle van Sumatra kun je naast orang-oetans ook andere diersoorten spotten. Vaak boek je een meerdaagse trekking, als onderdeel van je rondreis in Indonesie, waarbij je overnacht in een basic tentje midden in de jungle. 

Brazilië

Vanuit Manaus in Brazilië kun je een trekking maken over de prachtige amazone. De Amazone heeft een enorme diversiteit aan dieren en planten. Tijdens de trekking kun je verblijven in eco-lodges waar je soms de dieren vanuit je huis voorbij kunt zien komen.

Canada

Het is misschien niet het eerste land waar je aan denkt voor een safari, maar Canada barst van de wildlife. Ga je binnenkort naar Canada dan mag een bezoekje aan Vancouver Island zeker niet ontbreken. DIt is namelijk dé plek om walvissen en orka’s te spotten. Ook vind je er beren, wolven, poema’s, elanden en duizenden vogels. 

Ontbreekt jouw favoriet aan dit lijstje? Laat het ons weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

67 + = 75