De 5 beste bezienswaardigheden van Kreta

Het Griekse eiland Kreta is zeer geliefd bij reizigers uit Europa. Dat is niet verwonderlijk aangezien het er stralend weer is tijdens het merendeel van het jaar en er zo veel te zien en te doen valt. Hier zijn de 5 beste bezienswaardigheden van Kreta zodat jij deze op je volgende vakantie naar Kreta zeker kan bezichtigen. 

Preveli

Preveli is een strand op Kreta waar je met de boot naartoe kan. Er zijn verschillende tours die dit aanbieden en het kost helemaal niet veel. Op Preveli kan je op het strand liggen of een berg op klimmen maar er ligt ook een enorm groot palmbos en een lagune waar je kan wandelen en zwemmen. Daarvoor ga je naar Preveli. Het is een stukje paradijs op Kreta. Een van de mooiste plekken die wij in Europa al zagen. Een must visit als je in Kreta bent.

Balos

Balos Beach is het meest bekende plekje op Kreta. Het strand wordt een van de mooiste in Griekenland genoemd en dat is helemaal terecht. Het is zeker een van de meest speciale plekjes van Kreta. De baai van het schiereiland Gramvousa, waar Balos Beach gelegen is, is er verbonden met het eilandje Tigani door een dunne strook wit zand. Het lijkt alsof je hier over water kan lopen. Balos Beach bezoeken is een goedkope daguitstap. Je geraakt er met de boot of met de auto en een stuk te voet. 

Kourtaliotiko Kloof

Kourtaliotiko Kloof

De Kourtaliotiko Kloof in Kreta is een indrukwekkende plek voor al wie van natuur houdt. Door de kloof stroomt de Kourtaliotiko rivier en je kan er ook een 40 meter hoge waterval vinden. Verder staat er een piepklein kerkje in de kloof en kan je hier genieten van een adembenemend uitzicht. De honderden treden naar beneden vergen wel wat inspanning en zijn af te raden bij personen die moeilijkheden ervaren met stappen. Naar beneden wandelen is immers niet het probleem, maar je moet ook terug naar boven geraken uiteraard. En dat is een zware inspanning, maar volgens ons wel de moeite waard. 

Elafonisi

Nog zo een prachtig strand is Elafonissi. Dit strand ligt op zo’n goede 70 kilometer van de stad Chania en vraagt dus wel een beetje inspanning om er te geraken. Maar je wordt er rijkelijk voor beloond. Elafonisi is een klein eilandje dat je gemakkelijk te voet door het water bereikt vanaf het vasteland. Maar de stranden op het vasteland zijn er minstens even mooi voor al wie liever niet door het water gaat. Het roze strand bij Elafonisi is een ware trekpleister. De kleur komt voort van de soort schelpen die er te vinden zijn. Een prachtige plek op Kreta!

Arkadi Klooster

Arkadi Klooster

Tot slot is het Arkadi Klooster een van de beste bezienswaardigheden in Kreta. De toegang tot dit klooster kost 3 euro en je bent er ongeveer op een paar uurtjes door. Het mooiste aan dit klooster is de oude kerk die een belangrijke rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd met de Turken. Deze is nog mooi in tact gebleven uit de 17e eeuw. Enkel het interieur is verloren gegaan. Verder vind je op deze site ook nog een museum met kledij en rekwisieten uit de geschiedenis. Heel indrukwekkend om te zien voor mensen die van geschiedenis en cultuur houden. 

Heb je zelf nog tips voor Kreta? Of andere mooie bezienswaardigheden? Laat het dan zeker weten in een reactie.

Auteur: Sigrid Rijckoort van Roadtrippers of the Sun

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

81 − = 76