Een reis door Indonesië

Indonesië is met meer dan 15.000 eilanden de grootste eilandstaat van de wereld. Het is dus enorm en hierdoor super divers. Van wereldsteden, bounty stranden tot ongerepte natuur, het land is zo groot dat het voor iedere type reiziger wel iets te bieden heeft. Boek vandaag nog een last-minute om het prachtige Indonesië te ontdekken. Wij hebben drie populaire bestemmingen voor je op een rijtje gezet.

Bali – Hippe hotspots & Surfersparadijs

Bij Indonesië denk je vrijwel direct aan Bali. Het is een paradijsje voor liefhebbers van surfen, yoga, geweldig eten, knalgroene rijstvelden en heel veel hippe hotspots. Ieder jaar reizen talloze toeristen naar dit kleine eilandje. Hoewel Bali onderdeel is van Indonesië voelt het eiland compleet anders dan de overige eilanden. Dit komt onder andere doordat het grootste deel van de bevolking op Bali Boeddhistisch is. Ook is het er een stuk drukker.

Dat een vakantie Bali zo populair is, is niet heel gek, Bali heeft namelijk echt alles. Zo vind je in het Noorden nog steeds ongerepte natuur, vulkanen en schattige dorpjes. In het Zuiden zit je goed als je op zoek bent naar feesten, surfen en hippe hotspots. Canggu, Seminyak & Uluwatu zijn dan de leukste plekken om te bezoeken. Wil je echt alleen maar feesten, dan moet je in Kuta zijn. Ubud mag je absoluut niet overslaan als je op zoek bent naar cultuur, yoga retreats, rijstvelden en geweldig eten. Liever iets rustiger aan doen? Dan kun je het beste naar Munduk of Amed reizen. Voor de mooiste stranden en natuur zijn de eilanden Nusa Lembongan en Nusa Penida absolute aanraders.

  • Reistijd: 14 dagen
  • Voor wie: Surfers, foodies, feestbeesten en strandliefhebbers
  • De leukste bestemmingen: Canggu, Ubud & Nusa Lembongan
  • Tip: Ga surfen, verken het eiland met de scooter en ga vooral heel veel eten

Java – Bruisende steden en bounty eilandjes

Java is het bruisende eiland van Indonesië. Dit eiland staat vooral bekend om haar gigantische steden, zoals Jakarta, Bandung en Surabaya. Maar ook de culturele hoofdstad Yogyakarta met haar prachtige tempels is een populaire bestemming. Natuurlijk heeft Java veel meer te bieden dan alleen maar steden. Op het eiland Karimunjawa vind je de meest paradijselijke stranden vaak helemaal voor jezelf. Rondom Bandung vind je adembenemende landschappen zoals de witte krater, een unieke kratermeer. Ook de Madakaripura watervallen en de prachtige Bromo en Ijen vulkanen mogen niet ontbreken tijdens je reis door Java.

  • Reistijd: 14 dagen
  • Voor wie: Foodies, Stedentrippers en natuurliefhebbers
  • De leukste bestemmingen: Yogyakarta & Karimunjawa
  • Tip: De trein is de mooiste en makkelijkste manier om te reizen

Sumatra – Natuurliefhebbers opgelet!

Natuurliefhebbers opgelet! Voeg Sumatra maar alvast toe aan je travel bucketlist. Dit is volgens velen één van de mooiste eilanden van Indonesië. Een groot deel van Sumatra bestaat namelijk uit ongerept regenwoud vol met unieke diersoorten. Zo kun je de orang-oetan spotten en als je geluk hebt de Sumatraanse tijger. Naast jungle, vind je hier ook vulkanen, bounty stranden, gigantische watervallen en het grootste kratermeer ter wereld.

Voor het spotten de orang oetan reis je naar het Gunung Leuser National Park. De meeste mensen vertrekken vanuit Bukit Lawang. Dit gebied is wat drukker, maar hier heb je een grote kans op om de orang oetan tegen te komen. Liever het pad voor jezelf? Begin dan je trekking vanuit Ketambe.Voor de mooiste stranden reis je verder naar Pulau Weh. Het grootste kratermeer ter wereld, Lake Toba, vind je op een paar uur rijden van Bukit Lawang en is ook absoluut een bezoekje waard.

Sumatra is één van de grootste eilanden ter wereld. Ongeveer 10x zo groot dan Nederland. Wil je het hele eiland verkennen, wat absoluut een aanrader is, dan heb je al snel een maand nodig.

  • Reistijd: 14 – 28 dagen
  • Voor wie: Dierenvrienden en natuurliefhebbers
  • De leukste bestemmingen: Bukit Lawang & Ketambe
  • Tip: Boek een meerdaagse trekking en overnacht midden in de jungle

Nog niet helemaal wat je zoekt? Misschien is duikersparadijs en cultuur waalhalla Sulawesi iets voor jou? Of het groene Lombok met haar bounty eilandjes, gigantische vulkanen en surfstranden? Of ontdek Komodo National Park op Flores? Kortom Indonesië heeft ontzettend veel te bieden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 1