5 Dingen die je moet doen op Vancouver Island

Vancouver Island is één van de hotspots van West-Canada. Deze plek is super uniek en er is gewoon heel veel te doen. Van het stadse leven, tot het Canadese platteland, tot aan prachtige wildernis. Welke dingen moet je beslist doen op dit eiland? Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet!

Wil je binnen 6 weken vertrekken naar Vancouver Island, check dan eerst onze last minutes naar Canada en plan je bezoek aan Vancouver Island.

1. Wandelen

Vancouver Island staat voornamelijk bekend om de indrukwekkende natuur. Je kan dit eiland niet bezoeken zonder een wandeling gemaakt te hebben. Een leuke wandeling is de ‘Rainforest Walk of Trail’. Deze wandeling is niet te zwaart en brengt je door het stokoude regenwoud. Je komt langs ’s werelds grootste bomen en je vindt er indrukwekkende planten en vogels. Hier staat tevens de hoogste boom van het eiland. Deze is maar liefst 76 meter hoog en 800 jaar oud. Een andere wandeling die ook erg mooi is, is de ‘Cathedral Cove Hike’.

2. Walvissen spotten

Vancouver Island staat ook bekend om de walvissen. Je kunt deze walvissen zien wanneer je een boottocht maakt. Boottochten vertrekken vanaf Victoria, Ucluelet en Tofino. Je kunt met een grote boot meevaren of met een zodiac. Er is natuurlijk geen garantie dat je daadwerkelijk walvissen van dichtbij zult zien, maar soms zwemmen ze echt vlak onder je boot langs. Walvissen die je hier kunt spotten: grijze walvissen, orka’s en bultruggen. Naast walvissen, kun je op het eiland ook andere dieren spotten. Denk bijvoorbeeld aan zeearenden, zalmen en zelfs zwarte beren.

vancouver island walvis

3. Victoria bezoeken!

De grootste stad op Vancouver Island is Victoria. Victoria is de hoofdstad van BC en tevens de meest toeristische plek van het eiland. In tegenstelling tot het Oosten van Canada, vind je in deze stad de Britse invloeden sterk terug. De stad staat verder bekend om de vele bloemen en groene tuinen. De absolute topattractie is de ‘Butchart Gardens’. Deze tuinen bevinden zich op zo’n 20 kilometer afstand van het centrum en zijn absoluut een bezoekje waard. Je moet wel een aardige entreeprijs betalen, maar dit is het dubbel en dwars waard. Je vindt hier meer dan een miljoen planten en bomen voorzien van naambordjes. Vanwege het toeristische karakter van de tuinen raden we je aan om vroeg in de ochtend te gaan of aan het eind van de middag.

4. Maak een vlucht met een watervliegtuig

De meest unieke manier om dit eiland te verkennen is vanuit de lucht. En wel in een watervliegtuig. Je kunt dit op verschillende plekken doen en je hoeft vaak niet van te voren te reserveren. De vluchten duren over het algemeen niet erg lang, maar in het haventje waar je landt kun je vaak gezellig wat drinken of uit eten. Vergeet vooral je camera niet, want het uitzicht vanuit het vliegtuig is onwaarschijnlijk mooi. Verlaten stranden, de felblauwe zee en de bossen zijn een lust voor het oog!

5. Surfen in Tofino

Als laatste tip: breng een bezoekje aan Tofino. Dit stadje is hét surfwalhalla van Canada. De sfeer in Tofino is gezellig en je vindt er voornamelijk backpackers en surfers. De relaxte ambiance én de vette golven maken deze stad zo ideaal voor een surftripje. Je kunt als beginnende surfer ook lessen nemen en je kunt op meerdere plekken surfboards huren. Een echte aanrader!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

75 + = 77