10x wat je niet mag missen in Kroatië

Kroatië is één van de populairste landen van Europa om te bezoeken en dat is zeker niet zonder reden. Vooral strandliefhebbers en zonaanbidders hebben de schitterende kust van Kroatië weten te vinden. Maar er is nog veel meer te zien en te beleven. In de steden van Kroatië vind je talloze historische schatten, maar ook kun je er de natuur in gaan en nog steeds onontdekte plekjes vinden. Wij hebben onze top 10 must-sees in Kroatië voor je verzameld.

1. Dubrovnik

Dubrovnik is de laatste misschien wat drukker geworden, maar het is nog steeds een favoriet. Volgens velen is dit de mooiste stad aan de Kroatische kust en heeft dan ook de bijnaam ‘Parel van de Adriatische kust’.

Er is ontzettend veel te zien en te doen in de stad. Het is dé plek in Kroatië waar cultuur, historie, hotspots, shoppen en strand samen komen. De oude stadsmuur is een geweldige plek om een wandeling te maken en te genieten van een geweldig uitzicht.

Wil je het wat rustiger aan doen, dan heb je talloze strandjes in de buurtjes waar je helemaal tot rust kunt komen. Ook de oude stad op het kleine eilandje Lokrum is de moeite waard om te bezoeken.

2. Šibenik 

Nog zo’n parel is maar dan minder bekend, dus ook meteen een stuk minder druk, is de stad Šibenik. Deze eeuwenoude stad is de oudste stad aan de kust die de Rkoaten zelf hebben gesticht. Je kan uren ronddwalen door de knusse, kleurrijke straatjes van deze stad. Ook een bezoekje aan  St. Jakob Kathedraal uit de 15e eeuw mag je niet overslaan tijdens je bezoek aan Šibenik.

3. Plitvice meren

Het grootste nationaal park, en oudste van Zuidoost-Europa is Plitvice Lakes. Op ongeveer 130 km van Zagreb vind je dit prachtige park. Het park bestaat uit 16 meren die met elkaar verbonden zijn via watervallen. Het nationaal werd opgericht in 1949 en enorm populair. Het azuurblauwe water en de prachtige groene omgeving, maken dit park één van de mooiste bestemmingen van Kroatië. Ook vind je in het park wildlife en heb je de kans op het spotten van beren, wolven, wilde katten, herten, everzwijnen, dassen, marters en bunzings.

Het kan er wel behoorlijk druk zijn, vooral in het hoogseizoen. Het online bestellen van een kaartje is tegenwoordig verplicht. Houdt hier rekening mee als je de meren wilt bezoeken. Lees ook al onze tips & informatie over een bezoek aan de Plitvice meren en bekijk ook zeker welke wandelingen in Plitvice de moeite waard zijn.

4. Krka National park

Een water minder bekend park, maar misschien net zo mooi is het Krka National Park. Dit park vind je tussen Zadar en Split. Je kan in het prachtige prachtige wandelingen maken langs de rivier en talloze watervallen. Ook heeft het park de grootste concentratie lavendel per m2 van Europa. 

5. Hvar

Dit eilandje voor de kust van Split staat bekend om haar schitterende stranden, wijngaarden en talloze lavendelvelden. Het wordt ook wel het lavendeleiland genoemd. Ook het stadje van het eiland Hvar is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Zo vind je er een oud fort, prachtige paleizen en oude kerken. Het beroemde theater van Hvar werd in 1612 gebouwd en is het oudste theater van Europa. 

6. Trogir

Net voor Split vind je het oude stadje Trogir. Het stadje werd gesticht door de Grieken en is door de jaren heen goed bewaard gebleven. Hierdoor vind je in de stad talloze historische gebouwen. Ook kun je het schiereiland Ciovo bezoeken, waar ooit gevangen naar verbannen werden. 

7. Rovinj

Een populaire strandvakantie is de plek Rovinj. Hoewel het er behoorlijk druk kan zijn, heeft de stad zijn charme niet verloren. Het stadje zelf voelt knus en gezellig oud en barst van de leuke restaurantjes en cafeetjes. Ook vind je in nabije omgeving schitterende stranden en parken waar je de hele dag lekker kunt luieren.

8. Elafiti eilanden

Wil je wat verschillende eilanden ontdekken, dan zijn de Elafiti eilanden iets voor jou. Kroatië telt meer dan duizende eilanden, dus is dé perfecte plek voor i

9. Vis

Het eiland Vis is nog redelijk onontdekt. Een verborgen paradijsje waar je nog massatoerisme zult vinden. DIt is het eiland om lekker tot rust te komen en te genieten van de Kroatische cultuur. Overal op het eiland vind je verscholen prachtige baaitjes. 

10. Zagreb

Last but not least, Zagreb! De hoofdstad van Kroatië is wat minder geliefd dan andere steden, maar dit is volledig onterecht. Het park barst van de mooie parken, schattige straatjes en pleinen. Ook vind je bijzondere musea en historische monumenten. 

Wat???!! Staat jouw favoriet er niet bij. No worries, we voegen ook jouw favoriet graag toe aan dit artikel. Laat het weten in een reactie. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

24 − = 19