De mooiste routes door Italië

Ruige kustlijnen, schattige dorpjes en weelderige landschappen en ook nog even één van de lekkerste keukens ter wereld. Italië is gewoon heel erg fijn en bovendien perfect als roadtrip bestemming. Wij hebben de mooiste routes door Italië voor je verzameld.

Toscane

Foodies en wijnliefhebbers opgelet, want dit wordt absoluut jouw favoriete route door Italië. In Toscane rij je namelijk dwars door de wijngaarden en de olijfbomen. Begin je reis in Florence en rij richting het zuiden tot je de wijnstreek Chianti bereikt. Onderweg kun je genieten van het iconische Toscaanse landschappen. Neem je tijd en reis langs Strada, Greve en San Gimignano. Bewonder deze middeleeuwse stad en slenter door de smalle straatjes. Natuurlijk mag je Siana ook niet overslaan. Eindig je reis in het spectaculaire Val D’Orcia .

Salento de kust van puglia

Puglia is misschien wel één van de meest spectaculaire plekken van Italië. De weg langs de kust van Salento op omvat enorme kliffen, ongerepte knalblauwe baaitjes en prachtige historische gebouwen. Het beste kun je de roadtrip starten in Santa Maria di Leuca. Dit is een klein stadje met prachtige zandstranden en historische panden. Vervolgens reis je naar Otranto waar je kunt genieten van culinaire hoogstandjes en ontspannen wandelingen aan de kust. Gallipoli mag je ook zeker niet overslaan. Vooral niet als je van een feestje houdt. Dit is namelijk de ibiza van Puglia. 

Amalfikust, Campania

De dramatische kustlijn van de spectaculaire Costiera Amalfitana zul je niet snel vergeten. Deze route is een favoriet van velen. Tijdens je rondreis door dit gebied ontdek je knusse dorpjes en cruise je over ruige wegen. Het is ongetwijfeld één van de mooiste kustgebieden van Italië. Het stadje Salerno is het perfecte startpunt van je reis. Reis vanaf hier naar het kleine stadje Vietri Sul Mare. De wegen zullen vanaf dit punt iets uitdagender worden. Rij vervolgens naar Positano, bekend om de gekleurde huizen. Sorrento is dé perfecte eindbestemming. Een beetje toeristisch, maar absoluut de moeite waard.

Sicilië 

Sicilië is het grootste eiland in Italië en is één van de meest spectaculaire Italiaanse roadtrips. Neem tijdens deze roadtrip ook even de tijd om het oude theater van Sicilië te bewonderen, gelegen in Siracusa en het oude stadscentrum van Catania. Ook de hellingen van de Etna, die nog steeds uitbarst zijn absoluut een bezoekje waard. Onderweg kun je stippen bij kleine kustplaatsen en genieten van lokale gerechten. Een absolute must-visit tijdens reis is de oude stad Taormina. Zin om op vakantie naar Sicilië te gaan, check dan nu de beschikbare last minutes.

Umbrië

Een stuk minder bekend is de kleine regio Umbrië, ook wel het groene hart van Italië genoemd. HIer vind je de mooiste groene landschappen, middeleeuwse kerken en romantische kastelen. Start je reis in Spoleto, een klein knus stadje op een heuvel. Vervolgens rij je verder naar het stadje Norcia. Dit stadje staat bekend om haar gastronomie. Een must dus voor de foodliefhebbers onder ons. Voor cultuur en historie moet je het dorpje Assisi  bezoeken. Maar ook Perugia, en Orvieto moen tijdens deze reis niet ontbreken. 

Dolomieten

Dit gebied is één van de mooiste bergtochten ter wereld. Gelegen ten zuiden van ALpen via je de Great Dolomites Road. Begin je reis in Cortina d’Ampezzo wat ongeveer op 2 uur rijden van Venetië ligt en ga vanaf hier de bergen in. Eindig je reis in Bolzano, de hoofdstad van de provincie Zuid-Tirol.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 − = 47