De zomer in je bol: 4 zonnige bestemmingen in maart!

Het duurt nog wel eventjes voordat het zomer is. Gelukkig is het op sommige topbestemmingen wel mooi weer in maart. In landen als Spanje, Cyprus, Malta en Portugal kun je de lentemaanden al heerlijk van het weer genieten. Welke bestemmingen lenen zich het best voor een zonnige last-minute in maart? Wij hebben 5 topbestemmingen op een rijtje gezet.

Barcelona

Hoewel Madrid de hoofdstad van Spanje is, trekt Barcelona veel meer toeristen. Waar ligt dit aan? Barcelona staat bekend om zijn rijke cultuur en indrukwekkende geschiedenis. Bovendien ligt de stad pal aan zee en kun je heerlijk tot rust komen op het stadsstrand. Hoewel de zee in maart nog best koud is, is het weer erg aangenaam.

Cyprus

Op Cyprus heerst een Mediterraan klimaat en het eiland behoort tot de meest zonzekere eilanden van Europa. Zomers is het snikheet op het eiland met temperaturen van rond de 33/34 graden Celsius. In het voorjaar is het beter vertoeven met temperaturen rond de 20 graden Celsius. Cyprus is een ideale bestemming voor mensen die van zon- zee en strand houden!

Malta

Een ander eiland dat ook beslist niet op dit lijstje mag ontbreken is Malta. Malta is een eiland dat onder Italië ligt en hier heerst tevens een mediterraan klimaat. Het eiland staat bekend om de indrukwekkende baaien en prachtige stranden. Temperaturen van rond de 20 graden zijn normaal in maart. Niet te warm, niet te koud dus. Ideaal om dit eiland te bezoeken en van een vroege zomer te genieten! Bekijk hier de beschikbare last minutes naar Malta.

Madeira

Madeira – ook wel het bloemeneiland genoemd – is een eiland in de Atlantische oceaan. Het eiland hoort bij Portugal, maar het eiland ligt voor de Noordwestkust van Marokko. Het weer is er het hele jaar aangenaam, maar in het voorjaar is het eiland op zijn mooist. De bloemen en planten zullen in volle bloei zijn en de temperaturen rond een graadje of 18. Het zeewater heeft dezelfde temperatuur, dus voor een voorjaarsduik zit je hier ook goed!

Mallorca

We sluiten deze lijst af met een last minute naar het Spaanse eiland Mallorca. Dit eiland ligt op steenworpafstand van Barcelona. De gemiddelde temperatuur in maart stijgt hier overdag tot een graadje of 18. Ideaal om te zonnen, maar ook niet te warm om activiteiten te ondernemen. Ook raden we je aan om de omliggende eilanden zoals Menorca per boot te bezoeken. Hier is het net iets rustiger en vind je minder toeristen.

Waar zou jij het liefst in maart vertoeven? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 1 = 3