5x leuke steden in Nederland voor een weekendjeweg

Amsterdam

Milieubewust, Corona Proof en hartstikke leuk: een weekendje weg in eigen land. Vandaag delen wij de leukste steden in Nederland voor een gezellige citytrip. Onze steden bruisen van cultuur, geschiedenis en de leukste hotspots, die sinds deze week natuurlijk weer open zijn. Reden genoeg om jezelf een mini vakantie in eigen land te gunnen met een gezellig weekendje weg. 

Amsterdam

Als er een moment is om een weekendje Amsterdam te boeken dan is het nu wel. Amsterdam is niet alleen één van de mooiste steden van Nederland, maar zeker ook van Europa. Vraag je in het buitenland aan mensen of ze Nederland kennen, dan krijg je soms het antwoord “ligt dat niet in Amsterdam”. Yup onze stad Amsterdam is misschien wel bekender dan ons kikkerlandje zelf. De stad is dan ook één grote trekpleister met als 1 nadeel dat het er behoorlijk druk kan zijn. Doordat reizen op dit moment nog steeds voor een groot deel niet is toegestaan, is de stad veel rustiger dan normaal. Voor toerist in eigen land een goed moment om de stad te bezoeken. 

Naast wandelen door de grachten door de charmante straten van Amsterdam is er nog veel meer te doen. Wat dacht je van het Rijksmuseum, het Anne Frank Huis, een picknick in het vondelpark of een rondvaart over het water. 

Tip! Wist je dat je net buiten de stad kan kamperen. Fietsje mee en staat binnen enkele minuten in de stad. Zo heb je het probleem met het OV meteen opgelost. 

Maastricht

Van Amsterdam reizen we helemaal naar het gezellige Maastricht in Limburg. Maastricht mag niet aan dit lijstje ontbreken. In deze stad staat gezelligheid en bourgondisch genieten centraal. De ultieme ingrediënten voor een weekendje weg in Limburg. De start barst van de hippe hotspots en leuke boetiekjes. Daarnaast staat je binnen enkele minuten midden in de natuur. 

Tip! Een vakantie Maastricht kun je perfect combineren met een dagje Valkenburg

Zwolle

Hanzestad Zwolle is de laatste paar jaar uitgegroeid tot must-visit stad van het land. Niet zo gek, want de stad kent een rijke historie en ontzettend veel charmante plekjes. Ooit maakte Zwolle namelijk deel uit  van een handelsverbond tussen Duitse en noord-Europese steden. Wandel door de knusse straten van de stad en ontdek de schitterende grachten, verborgen tuinen en panden van deze stad. In het oude centrum kun je voor een hapje en drankje terecht bij één van de vele hippe hotspots. De leukste musthaves scoor je bij de schattige boetiekjes die je overal in de stad vindt. Bekijk de mogelijkheden voor een verblijf in Zwolle of een vakantie in Overijssel.

Den Haag

Den Haag, de mooiste stad achter de duinen. Den Haag is dé perfecte stad als je een stedentrip wilt combineren met strand. Ideaal als stedentrip in de zomer. Je staat namelijk zo op het strand van Kijkduin of Scheveningen. Maar ook zonder strand is Den Haag een heerlijke stad om te bezoeken. Naast de vele terrasjes vind je er ook verschillende musea en kun je natuurlijk een kijkje nemen in de Tweede kamer. 

Tilburg

In het zuiden van Nederland denken we al snel bij een stedentrip aan Den Bosch of Breda. Beide top steden, maar  de studentenstad Tilburg wordt soms een beetje vergeten, terwijl deze stad juist zo leuk is om te bezoeken. Tilburg barst namelijk van de hotspots en hippe winkeltjes. Deze stad heeft zich in de afgelopen jaren snel ontwikkeld tot hotspot heaven. Vooral de Piushaven en de Spoorzone zijn sinds een aantal jaar the place to be. Aan culinaire hoogstandjes kom je in Tilburg niets tekort.

Wat is jouw favoriete stad voor een weekendjeweg? Laat het ons weten in de reacties.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 31 = 41