Vakantie in Limburg

Limburg is de provincie van prachtige wandelingen, rust, natuur en bourgondisch genieten. Ontdek al het mooiste van Limburg. Bezoek de gezellige hoofdstad van Maastricht, de grotten van Valkenburg of het drielandenpunt. Limburg heeft veel te bieden. In dit artikel vind je de leukste tips voor jouw vakantie in Limburg.

Ga de natuur in!

In het Noorden van Limburg vind je het adembenemende land van Peel en Maas, maar ook de prachtige vennen en zandduinen in de Maasduinen. De perfecte omgeving voor een wandeling. Iets meer naar het zuiden vind je de Maasplassen. Het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Perfect om te bezoeken tijdens een warme dagen. Je kan hier o.a. zeilen, surfen en nog veel meer. In helemaal in het zuiden vind je de Vaalserberg. Het hoogste punt van Nederland. De Limburgse Heuvels geven je het gevoel alsof je in het buitenland bent. Ook vind je in het Zuid-Limburg de Mergelgrotten en Sint Pietersberg. 

Culinair genieten in Limburg

You had met at Vlaai! Bij Limburg denk je direct aan vlaai. Maar je hebt in Limburg nog veel meer lokale lekkernijen die je zeker niet mag missen. Zo vind je in Limburg ook de Nonnevot, een soort Pretzel met suiker. En wat dacht je van balkenbrij  of zuur vlees. En ook de kruidenbitter komt uit Limburg. Tip! Ontdek alle Limburgse gerechten tijdens een culinaire food tour door de provincie. 

Bezoek Valkenburg

Valkenburg is een historisch stadje in de buurt van Maastricht. Ieder jaar trekt het kleine stadje talloze toeristen dankzij haar prachtige omgeving, spa en talloze grotten. Hou je van lekker eten, charmante straatjes en natuur? Dan is Valkenburg the place to be! De stad is romantisch, charmant en sfeervol kent een rijke historie. Je kan Valkenburg het hele jaar te bezoeken. Bezoek de schitterende stadspoorten de Geulpoort of de Grendelpoort. Ook leuk om te bezoeken is de Fluweelengrot en de kasteelruïne. Wandel door het historische centrum en plof neer bij één van de vele hotspots.

Shoppen in Maastricht

Naast Valkenburg is ook Maastricht een geweldige stad die je niet mag missen. Maastricht is altijd in beweging, elke jaar worden er weer nieuwe winkels en hippe hotspots geopend. Het is de perfecte stad voor een stedentrip. Maastricht is de hoofdstad van Limburg en telt ongeveer 120.000 inwoners. Jaarlijks trekt de stad meer dan 3 miljoen toeristen en dat is niet voor niets. De binnenstad van Maastricht is erg knus en charmant. 

Drielandenpunt

Een bezoek aan het drielandenpunt mag tijdens je vakantie in Limburg niet ontbreken. Het drielandenpunt is het punt in Nederland waar België, Nederland en Duitsland samenkomen. Niet alleen bijzonder, maar ook nog eens erg mooi om te bezoeken. Het punt bevindt zich namelijk in Vaals op het hoogste punt van Nederland omgeven door schitterende natuur. 

Kastelen roadtrip

In Limburg vind je ook veel kastelen, zoals Kasteel de Hoogenweerth en Kasteel Geulzicht. Super leuk om te bezoeken met bijvoorbeeld de kinderen. De kastelen bevinden zich vaak in een geweldige omgeving, perfect voor een wandeling. Lees hier meer over roadtrips in Nederland.

Ben jij ook fan van Limburg en heb jij leuke tips voor Mylastminutes, deel dan jouw favoriete hotspots, activiteiten en bestemming in een reactie onder dit artikel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

22 − 21 =