5x unieke wintersportbestemmingen

Après-skiën, Schnaps, lekker opwarmen bij een kneuterig haardvuurtje, overdag het zonnetje op je gezicht en de hele dag lekker actief buiten zijn. Yes lieve mensen het is weer tijd voor de wintersport! Meer dan een miljoen Nederlanders gaat ieder jaar weer richting de bergen. Dat betekent topdrukte bij de populaire wintersportbestemmingen De meeste mensen laden hun auto vol en vertrekken met de auto richting Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland. Wil jij weg van de drukte? Lees dan snel verder ,want Mylastminute heeft 5 unieke wintersportbestemmingen voor je verzameld. 

Zakopane, Polen

Bij een skivakantie denk je misschien niet snel aan Polen. Toch is het skigebied Zakopane modern, veelzijdig, mooi en het biedt alles voor een zorgeloze wintersport. Zakopane is een bruisend dorpje waar je verschillende accommodaties vindt. Het skigebied bestaat uit verschillende deelskigebieden. Zo kun je bij het skigebied Kasprowy Wierch genieten van 16 km aan pistes voor verschillende niveaus. De gebieden Nosa, Harenda en Szymoszkowa hebben vrij eenvoudige pistes waardoor het perfect is voor gezinnen. Ook het Skigebied Gubalowka is de moeite waard om te bezoeken. Hier kun je namelijk perfect langlaufen of avondskiën. 

Pec pod Sněžkou, Tjechië

Iedereen weet dat wintersport niet goedkoop is. Wil je een beetje op de centen letten dan is Tsjechië de perfecte budget wintersportbestemming. Goedkoper hoeft in deze zin zeker niet minder mooi te betekenen, want het skigebied in Tsjechië is absoluut prachtig. De hoogste berg van Tsjechië is de berg Sněžka. De top van deze berg is bijna het hele jaar bedekt met sneeuw. Het dorpje Pec pod Sněžkou bevindt zich net onder deze berg en is een populaire wintersportbestemming. Dit is het grootste skigebied van Tsjechië. Het skigebied biedt 41 km aan pistes, dus meer dan genoeg keuze.  Tjechië behoor dan ook tot één van onze favoriete wintersport bestemmingen.

Are, Zweden

Iets minder goedkoop, maar wel één van de mooiste plekken om te skieen is Are in Zweden. In dit gebied vind je maar liefst 90 km aan pisten. De gunstige locatie zorgt voor een goede sneeuwgarantie. De wintersport begint hier van rond december en eindigt rond maart . Het skigebied ligt rond de top van Åreskuta met een hoogte van 1274. 

Val Gardena, Italië

Wat is Zuid Tirol toch mooi. Niet gek dat dit gebied de laatste jaren sterk in populariteit is toegenomen. Niet alleen om lekker te wandelen of om te langlaufen maar ook zeker als wintersportbestemming. Val Gardena is onderdeel van de Dolomieten in Noord Italië. Een prachtig mooie bestemming waar je nog onontdekte rustige skipistes vindt. Het gebied is gigantisch. In totaal vind je er maar liefst 1200 km aan pistes. Ja echt! Er zijn pistes voor alle niveaus. Daarnaast staat Zuid Tirol bekend om haar geweldige keuken. Wij zeggen doen!

Galtür, Oostenrijk

Wil je toch naar Oostenrijk maar liever niet naar de overvolle ski-pistes dan is het kleine dorpje Galtür iets voor jou. Je vindt dit dorpje aan het einde van het Tiroler Paznauntal. Hier ontsnap je aan de drukte en kun je in alle rust genieten van de geweldige omgeving. Galtür staat ook bekend als familie hotspot. Het skigebied is namelijk enorm kindvriendelijk. Zo zijn er talloze speeltuinen, veel kindvriendelijke restaurants en accommodaties en diverse kinderprogramma’s. Ideaal om met het hele gezin te bezoeken.

Heb jij ook nog een unieke wintersportbestemming die niet aan dit lijstje mag ontbreken? Laat het ons weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 8 = 11