Last minute naar Reykjavík: ervaar het noorderlicht!

Iedereen moet het een keer gezien hebben: het noorderlicht, de magische lichtshow die zich van september tot en met april tentoonspreidt in het hoge Noorden. Gekleurde lichtstralen die in de donkerte zorgen voor een sprookjesachtige gewaarwording. IJsland staat bekend als een van de beste plekken om het noorderlicht te aanschouwen en je hebt de komende maanden nog de kans om het met eigen ogen te zien. Wacht dus niet langer en boek een last minute naar het magische Reykjavík en trakteer jezelf op een reis om nooit meer te vergeten.

Een last minute naar het noorderlicht

De Aurora Borealis, beter bekend als het noorderlicht, is een prachtig natuurfenomeen dat in de winter te zien is in onder andere IJsland. Doordat elektrisch geladen deeltjes vanaf de zon richting de aarde worden geslingerd ontstaat er licht dat wij op aarde kunnen zien. Het noorderlicht komt in allerlei verschillende kleuren en vormen en is dan ook iedere dag anders. De ene keer is het een grote roodgroen gekleurde waas en de volgende keer zijn het blauwpaarse strepen die als een waterval naar beneden lijken te vallen. Je kan het noorderlicht alleen zien als het buiten donker is en als de lucht helder is. Daarom is de beste tijd om het noorderlicht te zien van september tot en met april.

Waarom je een last minute naar Reykjavík wil boeken

Reykjavík is de hoofdstad van IJsland en niet zonder reden. Het is een ontzettend leuke stad en kent daarnaast prachtige natuurgebieden. Reykjavík is heel goed bereikbaar, want binnen drie uur vlieg je al naar deze bruisende plaats met al haar natuurpracht. Er zijn allerlei parken en natuurreservaten waar je naar hartenlust kunt rondwandelen. Ook vind je in Reykjavík de welbekende thermale baden en warmwaterbronnen die juist in de koudere maanden een welkome warme afwisseling bieden. Boek dus snel een last minute in april naar Reykjavik.

Het noorderlicht in Reykjavík

De belangrijkste reden voor veel toeristen om Reykjavík te bezoeken is toch wel het noorderlicht. Dit komt doordat de Aurora Borealis in Reykjavík goed zichtbaar is en doordat het een van de goedkoopste bestemmingen is om haar te aanschouwen. Het noorderlicht in IJsland laat zich niet altijd op dezelfde tijdstippen zien. Soms komt het voor dat je tijdens je wandeling ineens verrast wordt door een lichtspektakel, terwijl je een andere keer weer de wekker moet zetten om het noorderlicht ’s nachts te zien. De onverwachtheid en de afwisseling van het licht maakt het noorderlicht in Reykjavík zo bijzonder om eens in het echt te ervaren.

Last minute naar Reykjavík

Hoewel Reykjavík niet de eerste bestemming is waar je aan denkt als je denkt aan een stedentrip, is het niet veel verder vliegen dan bijvoorbeeld Lissabon of Valencia. Reykjavík is een ontzettend diverse stad met een bruisend hart. Je hebt er allerlei musea, gezellige restaurantjes en leuke winkels. Daarnaast kan je er ook heel goed uitgaan in het weekend. De combinatie van de natuur en de stad maakt Reykjavík een unieke locatie voor een stedentrip. Voor wie langer de tijd heeft kan Reykjavík ook het startpunt zijn voor een reis door IJsland. Zuid-IJsland kent prachtige watervallen, gletsjermeren en fotogenieke zwarte stranden. Hoeveel tijd je ook moge hebben, een last minute trip naar Reykjavík is voor iedereen mogelijk. Als je het noorderlicht wil zien, boek dan snel een last minute naar Reykjavík en ervaar zelf het meest bijzondere natuurspektakel van het Noorden nog in maart of april!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

71 − 61 =