Tip! Ontdek Montenegro

Imposante bergen, adembenemende stranden en uitgestrekte landschappen. Montenegro bewijst dat je als klein landje groot kunt zijn in schoonheid. Dit onontdekt stukje Europa is een pareltje aan de Adriatische Zee. Nog maar weinig mensen hebben het natuurschoon van Montenegro ontdekt, maar het land wordt de laatste jaren wel steeds populairder. Wees er dus snel bij om al het moois van Montenegro nog in alle rust te ontdekken. Vanaf Amsterdam is het drie uurtjes vliegen. Huur een auto en maak een roadtrip door dit bijzondere land.

Een roadtrip door Montenegro

Montenegro is ongeveer net zo groot als België. Hoewel het een klein landje is, rij je er niet zomaar even doorheen. Hoewel de wegen er prima zijn, is er gewoon enorm veel te zien. Zonde als je niet je tijd neemt voor zo’n mooie plek. Je kan voor een roadtrip door Montenegro prima een paar weken uittrekken.

De Baai van Kotor

Er is veel te zien in Montenegro, maar als er 1 plek is welke je absoluut niet mag missen is het de Baai van Kotor. De Baai van Kotor staat bekend als één van de mooiste baaien ter wereld. Aan de baai liggen verschillende kleine oude havenstadjes met als bekendste plek: Kotor. De eeuwenoude havenstad Kotor ligt aan de voet van een berg in een inham van de Adriatische zee. Het eeuwenoude centrum wordt omringd door een indrukwekkende stadsmuur. Wandel door de knusse smalle straatjes en vergaap jezelf aan de prachtige omgeving. Naast de verschillende oude dorpjes die je kunt bezoeken, vind je er ook een schitterende kustlijn met leuke strandjes en steigers voor een verfrissende duik in het prachtige blauwe water. Voor het mooiste uitzicht kun je het San Giovanni fort bezoeken. Het is een behoorlijke klim, maar absoluut de moeite waard.

Te doen in Kotor en in de omgeving:

  • Slenteren door het prachtige oude stadscentrum
  • Klim naar het San Giovanni fort voor het mooiste uitzicht
  • Maak een frisse duik
  • Bezoek het dorpje Perast en het eiland ‘Lady on the rocks’,

Bezoek het Nationaal park Lovcen

Vanuit Kotor is het maar een klein stukje rijden naar het gebergte Lovcen. Een prachtige rit met talloze haarspeldbochten en de meest indrukwekkende uitzichten. De berg heeft twee toppen: Štirovnik op 1.749 meter en Jezerski op 1.657 meter hoogte.  Op de bergtop van Jezerski Vrh (1.657 m) vind je een indrukwekkende mausoleum voor prinsbisschop en heerser Petar II Petrovic Njegos.

Tips voor Lovcen:

  • Stop onderweg om te genieten van het indrukwekkende uitzicht
  • Bezoek het mausoleum

Nationaal park Durmito

Nog meer natuurschoon vind je in het Nationaal park Durmito. Dit nationaal park vind je in het Noorden van Montenegro en is een mooie plek om te wandelen en te raften. Door het park loopt namelijk de rivier Tara, ook wel de traan van Europa genoemd. In het midden van het park vind je het eeuwenoude stadje Zabljak. De stad wordt omringd door imposante bergen. Absoluut een bezoek waard.

Tips voor Dormito:

  • Maak een hike door het gebied
  • Trotseer de rivier Tara tijdens het raften
  • Bezoek het stadje Zabljak

Budva

Voor zon, zee, strand en feestjes moet je in het bruisende Budva zijn. Het is de perfecte plek voor een dansje tot in de kleine uurtjes, maar ook voor een relaxte dag aan het strand zit je hier helemaal goed. Bezoek ook tijdens je vakantie in Budva het historisch stadscentrum waar je de hele dag lekker doorheen kunt slenteren. De kustlijn van Budva staat bekend om haar mooie verscholen baaitjes en prachtige zandstranden.

Tips voor Dormito:

  • Geniet van een dagje strand aan één de mooie stranden van Budva
  • Wandel door het oude stadscentrum

Er is zoveel te zien in Montenegro

Boek een last minute naar Montenegro want er is genoeg te zien. Wat dacht je van het grootste meer van de Balkan “het Skadar Lake”  of Ada Bojana de plek die bekend staat om haar drie kilometer lange strand en talloze visrestaurantjes. Ook een bezoekje aan het superluxe eiland St. Stephan mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je reis en wat dacht je van de culturele hoofdstad van Montenegro Cetinje.

Kortom: boek snel je tickets en ontdek zelf al het moois wat Montenegro te bieden heeft.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 4 =