Het beste van Sevilla

Zin in een weekje Sevilla? Waarom ook niet; het is een fantastische stad met een gunstig klimaat voor Nederlanders die even willen ontsnappen aan alle wind en regen in eigen land. Sevilla is niet alleen de stad van Sevilla FC, maar ook een stad van historie, een plek om te ontspannen en van de heerlijke Spaanse keuken. Lees ook onze city guide voor een stedentrip naar Sevilla. Met deze tips haal jij het beste uit je vakantie naar Sevilla.

De beste vakantie in het voor- of najaar

Wil je het meeste uit je vakantie naar Sevilla halen? Dan boek je beter geen trip naar Sevilla voor de zomer. Ga in het voorjaar of het najaar. In de zomer wordt het er namelijk gemakkelijk 40 graden en dat is voor de meeste Nederlanders niet vol te houden. Om te voorkomen dat je straks op vakantie de hele dag onder de airco ligt en maar weinig van de stad ziet, kun je beter vroeg of laat in het jaar boeken.

Sevilla heeft een fantastisch klimaat. In de winter kun je prima zonder jas naar buiten. In de ochtend en avond is het in de winter natuurlijk wel fris. Wie zeker wil zijn van mooi weer, boekt in het voorjaar. Zo kun je de meeste activiteiten ondernemen.

De Giralda bezoeken

De Giralda is de 104,5 meter hoge klokkentoren van de kathedraal in Sevilla. In deze stad vind je een van de grootste kerken ter wereld. Binnen in de kerk zie je dat Sevilla vroeger een welvarende stad was in de tijd dat de kathedraal gebouwd werd. Binnen vind je ook het graf van Christoffel Columbus, de beroemdste ontdekkingsreiziger uit de tijd dat de kerk gebouwd werd.

Over Columbus gesproken: niemand weet zeker dat Columbus hier echt begraven ligt. Zijn graf ligt er wel, maar of Columbus zelf begraven is? Daar is veel gesteggel over geweest. Voor nog geen tientje kun je de kathedraal bezoeken. Je kunt online reserveren.

Real Alcazar

Samen met de kathedraal is Real Alcazar de belangrijkste bezienswaardigheid van Sevilla. Het paleis is namelijk het oudste koninklijk paleis van Europa dat nog steeds wordt gebruikt. Het paleis heeft een hele bijzondere stijl met invloeden uit de eerdere Moorse cultuur.

In de loop der jaren werd het kasteel uitgebreid met allerlei gotische en renaissance elementen. Om het paleis heen liggen de tuinen, die ook zeker de moeite van het bezoeken waard zijn. Om alles goed te kunnen zien, kun je beter een uur of twee voor je bezoek uittrekken.

Loop door de wijk Santa Cruz

Santa Cruz is een van de mooiste wijken van Sevilla. Het ligt tussen de kathedraal en het Real Alcazar in. Het is een beetje een doolhof, met dank aan alle smalle, maar kleurrijke straatjes en pleintjes. Je vindt hier ook talloze historische gebouwen, zoals het Hospital de los Venerables.

Zowel overdag als ‘s avonds is het een leuke wijk. Hier wordt regelmatig de flamenco gedanst en natuurlijk zijn er ook gezellige winkeltjes, barretjes, restaurants en koffiezaken.

Het Maria Luisa Park

Het Maria Luisa Park is zeker de moeite van het bezoeken waard. Dit prachtige park staat vol met sinaasappelbomen, bloemen, fonteinen en vijvers. In de vrij drukke stad die Sevilla is, is dit het rustpunt Vroeger behoorde het grootste deel van het park tot de tuinen van een paleis, maar nu is het voor iedereen toegankelijk.

In het park vind je ook twee musea. Leuke bijkomstigheid: inwoners van de EU mogen de musea helemaal gratis bezoeken.

De lokale keuken proeven

Als je op vakantie in Spanje bent, moet je natuurlijk ook van de heerlijke Spaanse keuken proeven. Sevilla is daar een goede plek voor. Het barst hier van de fijne restaurantjes. Het eten is trouwens niet duur.

La Chala is een informeel restaurantje met een groot terras. Prima desserts en lekker mensen kijken terwijl je buiten zit. Bij Mechela Bailén kun je al vanaf 6 euro een gerecht eten. Het heeft een open keuken en dat is toch altijd wel bijzonder. Het zijn maar twee tips: in deze stad heb je echt keuze zat, als het om eten en drinken gaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = 5