Ubud, een highlight op Bali

Indonesië is een bijzonder land dat bestaat uit meer dan 17.000 eilanden. Bali is, zoals de meeste mensen wel weten, een van de meest toeristische eilanden van heel Indonesië. Dat heeft te maken met het feit dat er schitterende en bijzondere natuur te bewonderen is op Bali en dat het eiland tal van culturele hoogtepunten bevat. Wat culturele hoogtepunten kom je dus absoluut niets tekort op Bali. Ga maar eens na hoeveel Balinese tempels er bijvoorbeeld te vinden zijn op het eiland. Het houdt haast niet op hoeveel het er zijn. En de een is nog mooier dan de anders.

Verder is het een fraai uitzicht om door de sawa’s te wandelen. Sawa’s zijn natuurlijk de rijstvelden waarop rijst op een ingenieuze manier wordt verbouwd. Wat verder erg bijzonder is aan Bali zijn natuurlijk de vulkanen. Eens in de zoveel tijd komt wel weer in het nieuws dat een vulkaan op Bali wel erg actief is en dat deze dreigt uit te barsten.

Hoewel Bali tegenwoordig weer helemaal in is onder de toeristen, was dat 15 jaar geleden wel even anders. Toen vonden aanslagen plaats, onder andere op toeristen. Hierdoor daalde het toerisme een tijdlang tot een dieptepunt, maar de laatste jaren komen steeds meer toeristen weer naar het eiland. Dit zijn vooral surftoeristen en mensen die lekker willen ontspannen in een van de vele resort op het eiland. Je hoeft tegenwoordig dan ook bijna niet meer bang te zijn voor aanslagen omdat die nu haast nooit meer plaatsvinden. Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor Bali is dan ook hetzelfde als voor de rest van Indonesië.

Ubud

Midden op Bali is nog iets bijzonders te zien, namelijk het plaatsje Ubud. Het is misschien niet bij iedereen heel bekend, maar een absolute parel. Hier moet je wat ons betreft geweest zijn, als je Bali hebt bezocht. In dit karakteristieke stadje kun je in een van de vele hotels overnachten, maar je kunt er ook voor kiezen om in een gasthuis te slapen. Je komt dan letterlijk bij de lokale bevolking over de vloer en mag bij ze blijven slapen. Dat is natuurlijk een geweldige en bijzondere ervaring. Ubud is zo bijzonder, omdat het ook wel het culturele centrum van Bali wordt genoemd. Je vindt er talloze tempels in de omgeving en ook zeer regelmatig worden er verschillende dans- en zangvoorstellingen gegeven. Die moet je natuurlijk een keer bijgewoond hebben.

Bezienswaardigheden

Maar los van de al genoemde dingen, wat is nou leuk om te doen in Ubud en omgeving? Wat absoluut geweldig is, is het bezoeken van ‘the monkey forest’. Dit bos, vol met verschillende soorten apen, is erg populair bij toeristen. Kijk wel uit wat je allemaal meeneemt, want die apen proberen alles van je af te pakken. Zeker voedsel ben je binnen een mum van tijd kwijt. Verder is het een aanrader om de markt van Ubud eens te bezoeken, aangezien je hier allerlei leuke authentieke producten kunt vinden. Ook het bezoeken van de Goa Gajah tempel en de Gunung Kawi tempel is zonder twijfel een aanrader. Verder is wandelen of zelfs fietsen in de omgeving ook zeker geen straf. In de buurt zijn verschillende rijstvelden, waar je door heen kunt fietsen, terwijl je geniet van een prachtig uitzicht. Een reisje naar Bali is dus alles bij elkaar gewoon een geweldige en bijzondere trip.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 5 = 1