5x waarom je moet kiezen voor een ski-vakantie in Duitsland

Duitsland wordt als ski-bestemming vaak overschaduwd door Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Zonde! Want Duitsland kent prachtige skigebieden, en het is lekker dichtbij huis, gastvrij, gezellig en Duitsland is natuurlijk dé plek voor de allerlekkerste bratwurst. Ben jij van plan om binnenkort een wintersport vakantie te boeken? Lees dan snel waarom je nu moet kiezen voor een ski-vakantie in Duitsland.

1. Prachtige skigebieden

Duitsland heeft geweldige skigebieden. Of je nu op zoek bent naar een uitdaging of nog een beginner bent. Duitsland biedt prachtige hellingen voor alle niveaus. En het is er ook nog eens beeldschoon. Van de Alpen tot het Zwarte Woud kun je genieten van een prachtige omgeving. Ook aan resort en prachtige chalets kom je niets te kort. In Duitsland vind je nog veel traditionele accommodaties in de meest prachtige omgeving.

2. Voor alle niveaus

Op ongeveer 1,5 uur rijden van Munchen vind je Garmisch-Partenkirchen (700-2.830 m). Dit is de meest populaire plek van Duitsland voor een ski-vakantie. Garmisch-Partenkirchen  ligt in  de Duitse deelstaat Beieren en aan de voet van het Wettersteingebergte. In het gebied vind je 62 kilometer aan pistes (42 pistes in totaal). Het belangrijkste skigebied ligt aan de afdalingen Hausberg, Kreuzeck en Osterfelder. Ook vind je in het gebied de hoogste berg van Duitsland (2.962 m), Zugspitze. De Duitse skigebieden zijn vrij sneeuwzeker en geschikt voor alle niveaus. Of je nu op zoek bent naar een adreline of het lekker rustig aan wilt doen, Duitsland biedt voor ieder wat wils. Werkt moeder natuur niet mee, dan worden er direct sneeuwkanonnen ingezet.

3. Budget vriendelijk!

Een ski-vakantie duur? NIet in Duitsland! In vergelijking met andere landen is een wintersport in Duitsland spotgoedkoop. Bij kleine skigebieden betaal je slecht 20 euro per dag. De grotere resorts Obersdorf en Garmisch vragen ongeveer  € 33-34 voor een dag skiën. Reis je met de auto, dan bespaar je daarnaast ook nog flink op benzinekosten en tolwegen. In Frankrijk betaal je al snel 70 euro aan tol en in Oostenrijk en Zwistersland ben je verplicht om een vignet te kopen. 

Weten waar je een wintersport vakantie naar Duitsland of naar de andere wintersport gebieden in Europa goedkoop kan boeken? Vergelijk de prijzen van de last minutes wintersport die nu beschikbaar zijn.

TIP: Sorteer op prijs en stel je minimale duur van de vakantie in. Zo vindt je altijd de goedkoopste reis!

4. Het is lekker dichtbij!

De meeste Duitse resorts bevinden zich op 1,5 uur van grote internationale luchthavens zoals München, Innsbruck, Salzburg, Basel en Zürich. Dit betekent minder reizen, meer tijd op de piste! Ook met de auto is het prima te doen. Binnen een paar uur rijden sta je bijvoorbeeld al in het prachtige Zwarte Woud. Het is ongeveer 2,5 uur dichterbij dan de Franse resorts Tignes, Les Arcs, Val d’Isere en Val Thorens, en ongeveer 3,5 uur dichterbij dan de Oostenrijkse resorts Mayrhofen en Obergurgl. Ook niet heel erg onbelangrijk, de wegen zijn in Duitsland fantastisch. Het grootste deel rij je over de Duitse snelweg, dus je kan goed doorrijden zonder ellendige haarspeldbochten. Ideaal!

5. Bier, Schnitzel en Bradwurst

Hallo bier, schnitzel en Bratwurst in overloed. Na een dagje skieen is er natuurlijk niets zo lekker als een verse bradwurst en een ijskoud biertje. Aan heerlijke snacks kom je in Duitsland niets te kort. Bezoek je het populaire Garmisch-Partenkirchen dan kun je terecht bij talloze leuke eettentjes. In totaal vind je er meer dan 100 restaurant, 30 bars en 5 disco’s. 

Heb jij de pistes in Duitsland al ontdekt? Laat het ons weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − = 12