Op vakantie in eigen land: Flevoland

ijsselmeer

Dit jaar kiezen veel Nederlanders voor een vakantie in eigen land. In Nederland is er eigenlijk veel meer te doen en te zien dan je eigenlijk denkt. Je kunt natuurlijk op een camping gaan staan, maar het hóeft niet. Als je gewoon een avontuurlijk dagje uit wilt, of op safari wilt in eigen land, kun je voor een vakantie in Flevoland kiezen. De jongste provincie van het land heeft meer dan genoeg te bieden.

Varen in Flevoland

Flevoland was vroeger een grote plas met water, dus het is niet gek dat je in Flevoland nu nog volop kunt varen. In alleen al Almere heb je meerdere plassen en recreatiegebieden waar je lekker kunt varen. Huur een kajak, sup of bootje en verken de wateren van Flevoland.

Zo kun je bijvoorbeeld een bootje huren bij Haddock om het water tussen Almere Haven en Naarden te verkennen. Bij het surfstrand op Almere Haven maak je even een stop om te zwemmen of te windsurfen. En als je zin hebt in spanning en vertier, maak je een ritje op de snelle rib-boot.

Op de Noorderplassen is het goed toeven als je even helemaal wilt ontspannen. Maak een stop bij restaurant Boat House voor lekkere gerechten op een terrasje aan het water of onderneem bij De Kapitein allerlei activiteiten op het water. Je kunt zelfs flyboarden!

Het Stadshart van Almere

Het Stadshart van Almere is een fantastische plek voor liefhebbers van moderne architectuur. Ga een dagje winkelen, kijk goed in het rond en maak misschien zelfs foto’s van architectonische hoogstandjes. Dit is een van de steden waar je prima een dagje uit kunt. Sterker: in 2017 werd het Almeerse Stadshart benoemd tot de beste binnenstad van Nederland. De binnenstad is ruim opgezet en is ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Natuurlijk is er ook genoeg lekkers te scoren: je vindt tientallen restaurants op de Grote Markt en op het Belfortplein.

Relax aan het water in het Stadshart, loop in het rond of ga lekker shoppen. En aan het eind van de dag kun je gewoon weer naar huis. Dat hoeft niet; je kunt ook lekker een nachtje in Flevoland overnachten, natuurlijk.

Op safari in eigen land

Had je je verheugd op een safari, maar werd het geen Afrika? Dan ga je gewoon op safari in eigen land! Het is een van de dingen die je niet voor mogelijk houdt in Nederland. In de Oostvaardersplassen kun je volop ronddwalen door de natuur en dieren spotten. Veel mensen hebben al wel het uitkijkpunt van de Oostvaardersplassen bezocht, maar zijn nog nooit echt op safari geweest.

Safari Oostvaardersplassen

Vanaf het bezoekerscentrum in Lelystad ga je in een jeep met een boswachter op pad. Zo zie je de mooiste wilde dieren. Van runderen die net voor je oversteken tot enorme roedels van edelherten en vossen die zich af en toe laten zien. En dan heb je nog niet eens in de lucht gekeken, waar tientallen soorten vogels vliegen. Op safari in eigen land is echt een must als je van plan bent om een vakantie Flevoland te boeken.

Overnachten in een boomhut

Een keertje in een boomhut slapen? Waarom niet? In Flevoland kun je volop aan het water overnachten, maar een boom brengt toch net even wat meer knusheid. Bij Buytenplaets Suydersee in Lelystad boek je zo een boom voor een nacht. Het leuke van deze boomhutten is dat ze voor een groot deel open zijn. Vanaf hoge hoogte kun je zo de omgeving bekijken. Misschien komt er zelfs wel een vogel dichtbij zitten.

Je kunt een boomhut boeken voor 2 tot 4 personen. Het verblijf is rustig en ligt in een bosrijke omgeving in Flevoland. Wat je als kind altijd al hebt willen doen, kan nu op een stijlvolle manier: kamperen in een boomhut.

Het IJsselmeer over

Kom je zelf uit de Randstad en wil je de oversteek naar Flevoland eens maken? Neem dan de veerpont over het IJsselmeer. Neem vanaf IJburg de pont naar het eiland Pampus, waar je letterlijk voor pampus kunt liggen (ja, daar komt het spreekwoord vandaan!) Op sommige dagen kun je ook vanaf Almere Muiderzand vertrekken. Tijdens de boottocht heb je een prachtig uitzicht over het IJmeer (of Markermeer, zo je wilt). Aan de horizon zie je Almere, Muiderberg, Muiden en Amsterdam.

We raden je aan de boottocht op een zonnige dag te maken. Houd je smartphone paraat, zodat je mooie plaatjes kunt schieten. Je zult niet geloven hoe mooi een vakantie in Nederland eigenlijk is.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − = 9