Tip: bezoek de Faeröer Eilanden

Ver weg in de Noord-Atlantische Oceaan vind je één van de meest ruige eilanden van de wereld, namelijk de Faeröer Eilanden. De steile eilanden worden voornamelijk bewoond schapen en  papegaaiduikers. Het is dé bestemming voor avonturiers en natuurliefhebbers. 

Waar kan ik de eilanden vinden?

De  Faeröer eilanden bestaan uit achttien verschillende eilanden en vind je tussen IJsland, Noorwegen en de noordpunt van Schotland. Eenmaal gearriveerd kijk je je ogen uit. Elk eiland heeft een buitengewoon landschap met steile, ruige kliffen, gletsjers, fjorden en prachtige rotsen. Er wonen ongeveer 49.000 mensen op de eilanden en is officieel onderdeel van Denemarken, maar heeft wel een eigen parlement, vlag en taal. 

Ben je op zoek naar een ontspannen relax vakantie, dan kun je de  Faeröer eilanden beter overslaan. Hier ga je namelijk op zoek naar avontuur, ga je wandelen en geniet je van de buitenlucht. Fietsen, hiken, varen of  lekker touren met de auto. Dankzij de uitstekende infrastructuur kan het allemaal. 

Wat mag ik niet missen

Het spotten van duizenden papegaaiduikers  is een absolute must-see. Maar ook andere zeevogels die zich genesteld hebben in de hoge kliffen zijn absoluut een hoogte van de eilanden. Voor vogelliefhebbers is deze plek een ware paradijs. 

Huur een auto en maak een mini roadtrip, want alleen al rondrijden over het eiland is een avontuur op zich. De prachtige natuur, mooie fjorden en knusse stadjes. Al direct vanaf het vliegveld vind je al één van de meest dramatische uitzichten van het eiland. Op het eiland Tindhólmur vind je een rots die uit de oceaan steekt als een scherpe scherf van glas.

Ook Het plekje Saksun op Streymoy mag je niet missen. Bezoek de hoogste piek en geniet hier van een adembenemend uitzicht. Wanneer je een stukje verder rijdt van de berg vind je twee grote rotsen die bekend staan als de reus en de heks.Ook het knusse dorpje Gjógv is de moeite waard om te bezoeken. 

Vergeet daarnaast ook zeker niet de kleinere eilanden, zoals Stóra Dímun. HEt eiland is ontzettend klein en wordt bewoond door slechts zeven mensen. Bizar om te zien. 

Wat moet ik doen?

Op de eilanden kun je naast roadtrippen nog veel meer beleven. Wat dacht je van kajakken op zee, zeilen, vissen, hiken en paardrijden. 

  • De echte actievelingen klimmen naar de top van Slættaratindur voor een prachtig uitzicht over de archipel. 
  • Kajakken naar Dranganir is een absolute aanrader.
  • Bezoek Mykines, maak een wandeling en spot o.a. papegaaiduikers.
  • Maak een boottocht langs de Vestmanna Sea Cliffs 
  • Ga paardrijden rond Torshavn

Oké het is duidelijk, de Faeröer eilanden zijn prachtig, geweldig, helemaal fantastisch. Is er dan helemaal niks wat een beetje tegenvalt? Jawel. Helaas is er 1 klein minpuntje. Het is helaas geen budget bestemming. De kosten kunnen flink oplopen. Voor een simpele hostel betaal je al snel 35 euro per persoon en voor een goede maaltijd ben je ook al snel 20 euro kwijt. Toch is de bijzondere ongerepte natuur, gastvrijheid en rust die je hier vindt onbetaalbaar en absoluut een aanrader!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 5 = 11