Budget tip! Boek een stedentrip naar het zonnige Faro

De vliegtickets naar Faro zijn vaak spotgoedkoop en toch rijden de meeste mensen direct door naar de stranden van Algarve. Zonde, want de stad is zeker een bezoekje waard. Het is de hoofdstad van Algarve en telt ongeveer 65.000 inwoners. Hierdoor vind je er geen gigantische wolkenkrabbers of hoge gebouwen. In Faro vind je prachtige oude vissershuisjes en knusse straatjes. Ben je op vakantie in de Algarve breng dan ook zeker een bezoekje aan Faro.

Beste reistijd

De perfecte periode voor een vakantie in Faro is mei of in oktober. De temperaturen zijn dan heerlijk en doordat je buiten het hoogseizoen reist lekker rustig. Bovendien zijn de prijzen van accommodaties en vliegtickets een stuk lager. 

Het centrum van Faro

Het grootste deel van Faro bestaat uit kleine straatjes waar je talloze cafés, restaurants en bars vindt. Doordat de stad niet heel groot is, kun je bijna alles te voet doen. Super fijn. Maar naast veel gezelligheid en lekker eten heeft de stad nog veel meer te bieden, zoals mooie historische gebouwen en prachtige kathedralen.

Faro strand

Stranden

Helaas ligt Faro niet pal aan het strand. Toch kun je een beetje strand prima met deze stad combineren. Op ongeveer 15 minuutjes rijden vind je het eerste strand al, namelijk Praia de Faro. Je kan natuurlijk ook een bus of veerboot nemen. Praia de Faro is het bekendste strand in de regio, rij je wat verder dan vind je ook verlaten strandjes zoals Ilha Deserta. Tip! Één van de leukste dingen om te doen in Faro is een boottocht maken langs de verschillende eilanden. 

Verschillende stranden in de buurt van Faro:

  • Praia de Faro 
  • Ilha Deserta (Ilha da Barreta) 
  • Ilha da Culatra 
  • Praia de Farol 

Wat mag je niet missen in Faro

Palácio de Estoi

Palácio de Estoi

In de stad van Faro kun je het schitterende Palacio de Estoi bezoeken. Dit paleis dateert uit de 19de eeuw en heeft een geweldige tuin. 

Capello dos Ossos

Het klinkt misschien een beetje akelig, maar Capello dos Ossos is een kapel die werd gebouwd met de botten van zo’n 1000 monniken. Misschien de meest vrolijke uitstapje, maar wel erg indrukwekkend om te zien. 

Ria Formosa

Tussen Faro en Tavira vind je een prachtige mooie lagune van buitengewone schoonheid.  In 1987 werd het gebied uitgeroepen tot natuurpark

Ga eilandhoppen

De eilanden rondom Faro zijn echt prachtig. Je kan een georganiseerde boottocht boeken of met de veerboot de verschillende eilanden bezoeken.

Nabijgelegen steden om te bezoeken:

  • Olhão (10 km)
  • Loulé (17km)
  • Quarteira (22 km)
  • Tavira (39km)
  • Albufeira (45 km)

Festivals in Faro

Faro is misschien niet party capital van Europa maar er wordt iedere jaar genoeg georganiseerd. 

In juli vind jet het jaarlijkse Alameda-bierfestival plaats waar je meer dan 100 diverse biertjes kunt proeven. Ook Feta da Ria Formosa vindt ieder jaar in Juli plaats. Tijdens dit festival draait alles om de geweldige zeevruchten van de omgeving.

Een festival met veel traditionele muziek en dans is Folk Faro. Dit festival vindt plaats in het begin van Augustus. Aan het eind van Augustus kun je het Feira dos Doces, Frutos Secos e Bebidas Regionais festival bezoeken. 

Wil je weten wat er nog meer te doen is in Faro of wat op de agenda staat, bekijk dan deze engelstalige site van Faro.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 3 = 6