8x doen in Portugal

Mooie stranden, bruisende steden en prachtige natuur…. Portugal heeft het allemaal. Of je nu wilt surfen, luieren, feesten, zonnebaden, wandelen, lekker wilt eten of cultuur wil snuiven. Het is hier allemaal mogelijk. Het land is ongeveer 2 keer zo groot als Nederland en ligt in het uiterste zuidwesten van Europa. Naast dat het een populaire stedentrip bestemming is, is het ook een favoriet bij strandliefhebbers. Reis je liever rond per auto, wij hebben de ultieme roadtrip door Portugal voor je samengesteld. Ga jij binnenkort naar Portugal? Zet de volgende to-do’s maar alvast op je lijstje.

1. Sintra

Het pittoreske dorpje Sintra vind je net iets buiten Lissabon. SIntra is net een sprookje. Het dorpje staat vol met historische gebouwen en paleizen. Veel mensen bezoeken Sintra tijdens een dagtrip, maar je kan hier een paar dagen verblijven. Wat natuurlijk veel leuker is. Wandel door de prachtige kasteeltuinen en bewonder de unieke paleizen, Portugese azulejos en imposante landhuizen. Vooral het imposante ‘Palácio da Pena’ uit 1839 mag je niet missen. 

2. Slenteren door de straten van lissabon

Lissabon is een geweldige stad om te bezoeken. Liefhebbers van stedentrips slaan Lissabon niet over. Je kan hier genieten van het fijne stadsleven en helemaal opgaan in de “flow” van de locals. De stad staat voor historische gebouwen, mooie musea en nog veel meer bezienswaardigheden. Maar het is ook zeker een aanrader om gewoon een dagje te genieten van de stad zelf en niks te plannen, maar gewoon lekker te gaan slenteren door de stad. Wandel door de schattige straatjes, beklim een heuvel en pik een zonsondergang mee, geniet van het lekkere eten en drink wijntjes op één van de vele zonnige terrasjes van Lissabon. 

3. Fado 

Fado is het Portugese levenslied. Deze muziekstijl is honderden jaren geleden ontstaan in de arme wijken van Lissabon; Alfama, Bairro Alto, en Mouraria. En nog steeds vind je overal in de stad kleine cafés waar  je kunt genieten van fadomuziek. Vooral in de wijken Bairro Alto en Alfama in Lissabon vind je verschillende cafés, maar ook in andere steden zoals Porto kun je genieten van een avondje Fado. 

4. Bezoek het vissersdorpje Belém

Op nog geen 10 minuutjes met de trein van Lissabon sta je in de historische wijk Belém. Dit is dé plek waar vele Portugese zeevaarders vroeger hun ontdekkingsreizen begonnen. De wijk staat vol met historische monumenten. Tegenwoordig is dit voormalige vissersdorpje één van de hipste wijken van Lissabon. Bezoek hier de enorme Ponte de 25 Abri brug en de LX factory voor een avondje borrelen.

5. Tegeltjes tellen in Porto

In de bruisende stad Porto vind je talloze kerken versierd met de mooiste tegels. Vaak hebben de tegel een wit met blauwe kleur en soms een vleugje geel. Het doet ook een beetje denken aan ons eigen Delfts Blauw. Een bezoekje aan Igreja do Carmo en Igreja dos Carmelitas zijn absolute aanraders. 

6. Zon, zee en strand

In heel Portugal vind je de mooiste stranden. Van uitgestrekte witte zandstranden tot pareltjes verstopt tussen de ruige rotsen. Één van de gebieden om te bezoeken, zijn de stranden in Lagos, de Algarve. Maar ook de stranden ten noorden van Viana do Castelo behoren tot de mooiste stranden van het land. Hou je van ruige rotsformatie dan is Zambujeira do Mar een aanrader. 

7. Ga surfen

Portugal is een surfwalhalla! Dus boek een lesje of een huur een surfboard en probeer die Portugese golven mee te pakken. Let wel op waar je dit doet, want de hoogste golven ter wereld vind je in Nazare en niet iedere plek is geschikt voor beginners. De Algarve is één van de beste regio’s is om te leren surfen. Door veel reisorganisaties wordt de Algarve aangeboden, bekijk de verschillende vakanties naar de Algarve die nu nog te boeken zijn.

8. De Douro vallei

Op slecht anderhalf uur rijden vanuit Porto vind je één van de mooiste regio’s van Portugal, namelijk De Douro vallei. Dit gebied staat bekend om haar glooiende heuvels, uitgestrekte landschappen en de vele porthuizen. Het is één van de mooiste autoroutes ter wereld. Het is ook een aanrader om cruise te maken over de rivier.

Staat jouw favoriet er niet bij? Of heb je nog een leuke tip voor ons. Laat weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 47 = 48