Last minute op vakantie: met de bus, de auto of het vliegtuig?

Je hoort vaak de verhalen dat het een stuk goedkoper is om last minute op vakantie te gaan. De tickets moeten toch verkocht worden, anders zitten ze met een leeg vliegtuig! Een deel hiervan is waar, maar het is zeker niet altijd het geval dat jij voor een dubbeltje op de eerste rij kunt zitten als je maar wacht tot het laatste moment. We hebben een kort overzicht van last minute vakanties met de bus, de auto of het vliegtuig op een rijtje gezet zodat jij weet waar je op moet letten en wat de beste keuze is voor een last minute vakantie.

Last minute met de bus

Kies je voor last minute reizen met de bus, dan weet je dat er waarschijnlijk niet heel erg veel keuze is. De meest busreizen die in combinatie met een vakantie worden geboekt in Nederland zijn gemaakt voor groepen jongeren. Deze vetrekken vaak naar het zuiden van Frankrijk of naar de Spaanse kust. Hier kunnen de jongeren lekker genieten van de zon en een feestje met gelijkgestemden.

Of kies je toch voor het vliegtuig?

Met het vliegtuig zal je een stuk meer keus hebben, alleen de vraag blijft bestaan of het wel zo goedkoop is? Er zijn altijd vele mensen die ten tijde van de zomervakantie op zoek gaan naar last minute vluchten. En het ding met een vliegticket die je op het laatste moment boekt; je zal toch ook overnachtingen moeten boeken. (Dat geldt natuurlijk ook voor een bus vakantie). Hiermee lever je toch een hoop flexibiliteit in. Je moet namelijk zowel een vliegticket goedkoop kunnen vinden, als een betaalbaar hotel waar nog ruimte is. Tuurlijk, last minute vliegen is hartstikke leuk, maar er is wel degelijk sprake van een grote factor geluk.

Is de auto de beste optie voor de last minute vakantie?

Kiezen voor de auto als last minute vakantie is waarschijnlijk verreweg het gemakkelijkst. Je hoeft eigenlijk alleen maar een plek te vinden waar je kunt overnachten. Je rijdt er namelijk zelf gewoon zo heen! Je hoeft je niet druk te maken over vervoer of iets dergelijks. Het is zelfs nog makkelijk als je gewoon de tent achterin de auto gooit, of de caravan aan de trekhaak hangt (als je dit hebt). Dan heb je nog meer vrijheid en is het enige wat je nodig hebt, een plekje op een leuke camping. En die zijn er altijd genoeg, ook al check je het een aantal dagen voordat je vertrekt!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

+ 62 = 63