Tips voor een last minute stedentrip naar Lissabon

De hoofdstad van Portugal staat bekend om haar kleurrijke straatjes, vriendelijke mensen en hippe wijken. Op de hoek van iedere straat is wel iets interessants te vinden, of het nou een gezellig restaurantje, een authentieke wijnbar of een moderne galerij is. Kunst en cultuur komen er samen en ook de geschiedenis van de stad is reuze interessant. Lissabon heeft een ongedwongen sfeer en het weer is er bijna heel het jaar door prettig. Reden genoeg om Lissabon snel een keer te bezoeken!

Last minute naar Lissabon

In het voorjaar kan je in Lissabon al genieten van een strakblauwe lucht en heerlijk zonnige dagen. Soms is er een klein buitje, maar het weer klaart snel weer op. Naast het weer is er nog een belangrijke reden om Lissabon in het voorjaar te bezoeken. Het is er namelijk een stuk minder toeristisch dan in de zomer. Vanaf juni tot en met augustus kan het ontzettend druk zijn, waardoor je vaker ergens in de rij zal moeten staan of last hebt van mensen die het uitzicht blokkeren als je net een leuke foto wil maken. Bezoek de stad daarom in het voorjaar en boek hier voordelig en snel je last-minute trip naar Lissabon!

Raak verdwaald in Alfama

Lissabon is opgedeeld in wijken die allemaal hun eigen karakter lijken te hebben. Alfama is de oudste wijk van Lissabon. De wijk kan het best omschreven worden als een kleurrijk en levendig stenen doolhof. Het straatbeeld bestaat uit steile straatjes, smalle steegjes en gekleurde tegeltjes. Hoewel je soms het gevoel hebt dat je verdwaald bent, leidt de weg uiteindelijk altijd naar Castelo de São Jorge (het bekendste kasteel van Lissabon) of weer omlaag. Wie niet van lopen houdt of graag zeker weet dat hij alle belangrijke straatjes gezien heeft, kan meerijden met Tram 28, die je langs alle hoogtepunten neemt. Je hebt er allerlei restaurants waar je ’s avonds live naar fado – de muziek waar Portugal om bekend staat – kan luisteren. Er is een speciaal Fado museum en er zijn verschillende kerken die het bezoeken waard zijn.

Shoppen in Baixa

Baixa is het centrum van Lissabon, een levendige wijk waar iedere dag wel iets te doen is. Er zijn lange winkelstraten waar je geweldig kan shoppen en er zijn veel luxe hotels. Je vindt er alle kledingwinkels die je in andere Europese steden ook vindt en je kan er tussendoor genieten van heerlijke Portugese lekkernijen. De gebouwen zijn er nieuw, omdat Baixa na een aardbeving volledig opnieuw is opgebouwd. Dit heeft geresulteerd in een wijk vol met brede straten en grote pleinen. Naast veel winkels vind je in Baixa de prachtige promenade De Avenida da Liberdade en het plein Rossio Square waar het heel de dag door bedrijvig is.

Trendy Bairro Alto

Bairro Alto is de bovenstad van het centrum van Lissabon. Een hippe wijk die zich kenmerkt door trendy restaurantjes, kunstgalerijen en bars waar gasten tot ’s avonds laat buiten een drankje doen. Daarnaast zijn er allerlei boetiekjes waar je voor exclusieve spulletjes en kleding terecht kan. De oude uitstraling van de wijk staat in mooi contrast tot de jeugdige geest die er heerst. Als je van uitgaan houdt is Bairro Alto dan ook de plek waar je moet zijn. Er zijn hier veel betaalbare hotels en je kan er heerlijk Portugees eten. Ook voor een lekker goedkoop ontbijtje ben je in Bairro Alto aan het juiste adres.

Bezoek Belém

Bélem is een voormalig vissersdorpje en ligt aan de rivier de Taag. Wie houdt van geschiedenis of van een culinair uitstapje moet Belém zeker bezoeken. De wijk staat vol met monumenten en historische bezienswaardigheden en heeft een belangrijke rol gespeeld in verschillende oorlogen. Daarnaast staat Belém bekend om de Pastéis de Belém, een winkel waar Portugal’s beroemde pastéis de nata worden verkocht. Het kan er druk zijn, maar in het voorjaar hoef je vaak niet al te lang te wachten. Het is ook mogelijk om een bootje te huren en over de Taag te varen, zo ontdek je de hoogtepunten van Bélem op een heel andere manier!

Lissabon heeft het allemaal

Kunst, cultuur, geschiedenis en een ontzettend relaxte sfeer: in Lissabon is er voor ieder wat wils. Zelfs in het begin van het jaar is het weer er heerlijk en zonder dat je al te ver moet reizen krijg je echt het vakantiegevoel. Of je nu kiest voor een lang weekend of liever iets langer blijft, Lissabon heeft ontzettend veel te bieden en je zal je er in ieder geval geen seconde vervelen. Wacht dus niet langer en boek nu jouw last minute naar Lissabon!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 4 = 5