Duurzaam reizen met de trein: 3 last-minute bestemmingen!

Als je houdt van reizen met de trein dan is het wellicht een leuk idee om een last-minute reisje te boeken naar een land in Europa. Reizen met de trein is ook nog eens een duurzame manier omdat de CO2-uitstoot veel minder is dan als je gaat met de auto op reis gaat of wanneer je gaat vliegen. Vind je het belangrijk om duurzaam te reizen, kies dan voor een treinreis! Wij hebben de leukste 3 last-minute bestemmingen voor je op een rijtje gezet.

Treinreis naar Duitsland

Eén van de meest voor de hand liggende last-minute bestemmingen vlakbij Nederland is natuurlijk Duitsland. Vanaf sommige treinstations in Nederland ben je binnen enkele minuten al in Duitsland en vanaf Amsterdam Centraal doe je er een kleine 2 uur over om de grens te passeren. Veel Duitse steden zijn absoluut de moeite waard om eens te bezoeken per trein. Steden als Hamburg, Berlijn, Keulen en Düsseldorf zijn populaire bestemmingen om een last-minute stedentrip heen te boeken. Er zijn vaak leuke aanbiedingen te vinden voor een retourticket naar diverse Duitse steden, helemaal als je last-minute iets probeert te regelen.

Last-minute naar Italië

Een andere leuke bestemming om eens per trein naar af te reizen is het bruisende Italië. Kijk hier voor informatie over de vijf mooiste plekken in Italie. Enkele mooie steden om een bezoekje te brengen zijn Rome, Milaan en Florence. De stad Rome spreekt eigenlijk voor zich. Het is de stad waar je het Colosseum, het Forum Romano en de St. Pietersbasiliek kunt bezoeken. Milaan wordt gezien als de modehoofdstad van de wereld en hier zitten vele bekende modemerken gevestigd. Twee keer per jaar vindt hier ook de Milano Fashion Week plaats en tijdens deze weken gaan alle prominente modeliefhebbers naar Milaan. Als je de mogelijkheid hebt om last-minute rond die periode voordelig een treinticket te scoren dan is Milaan zeker een aanrader. Florence is de hoofdstad van de regio Toscane en hier kun je prachtige schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur bezichtigen. Alle drie de steden zijn vanuit Nederland prima per trein te bereiken!

Polen

Polen is misschien niet een vakantiebestemming die direct in je op zal komen, maar dit land is zeker de moeite waard om eens last minute met de trein te bezoeken. In Warschau kun je bijvoorbeeld kennis maken met de typische Poolse cultuur. Warschau en de bewoners hebben veel gemaakt want tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad voor 80% vernietigd. Het is nu weer een bloeiende stad geworden met een geweldig nachtleven. Een andere leuke stad om met de trein naartoe te reizen is Krakow. Het stadscentrum staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en hier is het echt smullen voor de liefhebbers van mooie architectuur. Tijdens je verblijf in Krakow kun je ook een excursie plannen naar Auschwitz.  Voor iedereen die meer over de Tweede Wereldoorlog te weten wil komen is dit een belangrijke plek om te bezoeken.

Wat vind jij van reizen met de trein? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 2