Ontsnappen aan kou en regen: volop zomer in Dubai

Last van de kou in Nederland? Of heb je het echt helemaal gehad met de regen? Somer van de donkere dagen? Dan heb je wat zonnestralen nodig. En waar vind je die nu beter dan in de zonnige Verenigde Arabische Emiraten? En om precies te zijn: in Dubai! De stad alleen al telt 3,1 miljoen inwoners en staat bekend om zijn overweldigende gebouwen. Zijn jouw koffers al gepakt?

De waterparken van Dubai

Of je nou acht of tachtig bent, de waterparken van Dubai moeten hoog op je verlanglijstje komen te staan. Zonder de waterparken te bezoeken ben je niet echt in deze stad geweest. De twee meest populaire parken zijn Wild wadi en Aquaventure.

De Wild Wadi bevindt zich aan de voorkant van de Burj Al Arab. De Aquaventure vind je in het Atlantis resort, aan het eind van Palm Jumeirah. Dit park wil ‘s werelds grootste waterpark worden. Niet zo gek, want je bent hier wel in Dubai, waar alles ‘s werelds grootste, ‘s werelds meest uitgebreide of ‘s werelds meest beroemde moet zijn.

Aquaventure

Dit zijn geen suffe waterparkjes, maar waterparken met echt bloedstollende glijbanen, stroomversnellingen en ook aan de allerkleinsten is gedacht. Het is veilig en kleine kinderen zullen zich er prima vermaken. Maar wil je je kind echt een plezier doen, dan bezoek je Legoland Water Park in Dubai Parks & Resorts. Dit waterpark is speciaal ontworpen voor kinderen in de leeftijd van twee tot tien jaar.

Gratis naar het strand

Verblijf je niet in een beach resort? Geen probleem. Je kunt hier veel stranden vinden die vrij toegankelijk zijn. Voorbeelden van gratis stranden zijn Kite Beach en JBR Beach. Omdat alles in Dubai nogal overdadig is, mag je dat ook hier verwachten. De stranden hebben bijvoorbeeld ‘sun loungers’, maar ook douches en café’s. Hier ontspan je je dus echt goed.

Een zeer goed gewaardeerd openbaar strand is Jumeirah Public Beach. Het kost je niks om ernaartoe te gaan, maar je kunt dan beter wel je eigen eten en drinken meenemen. Tenzij je natuurlijk een goed gevulde portemonnee meeneemt, want de prijzen voor een drankje op het strand zijn best hoog. Maar wat wil je dan ook in ‘s werelds meest overweldigende stad?

De Burj Khalifa bekijken

Wie op vakantie gaat naar Dubai, moet bijna verplicht de Burj Khalifa bekijken. Het is Dubai’s trots: het is ‘s werelds grootste gebouw. Je kunt het dan ook vanuit elke plek in de stad zien. Je hoeft er niet dichtbij te komen om het goed te kunnen bekijken. Op een stralende, heldere dag kun je het namelijk al op 95 kilometer afstand zijn. Als je op het observatiedeck van de toren zou gaan staan, kun je 555 meter naar beneden kijken.

Burj Khalifa

Aan de voet van de Burj Khalifa vind je de luxe van deze stand weer terug. Zo vind je hier bijvoorbeeld de Dubai Mall. Dit ‘winkelcentrum’ (nogal zacht uitgedrukt) is misschien wel ‘s werelds drukste winkelcentrum. Ook vind je aan de voet de fontein van Dubai, ook zo’n absoluut record. Het is ‘s werelds… Je snapt het punt, waarschijnlijk al: alles in dit gebied lijkt wel over de top te zijn. En die top lijkt zo hoog als de Burj Khalifa zelf te zijn.

De scheiding tussen ‘oud Dubai’ en ‘nieuw Dubai’

Als je in Dubai bent, zie je een tweedeling tussen ‘oud Dubai’ en ‘nieuw Dubai’. Het oude Dubai ligt meer ten noorden, terwijl het nieuwe Dubai meer richting het zuiden ligt. Je ziet in het nieuwe Dubai vooral veel moderne wolkenkrabbers en torenhoge gebouwen.

Het nieuwe Dubai is vooral gericht op comfort en een gevoel van luxe. En dat is hier dan ook volop te vinden, omdat het een vrij compacte stad is om doorheen te reizen. Zo kun je verblijven op het strand, terwijl je ook volop bezienswaardigheden kunt bezichtigen. In het nieuwe Dubai vind je veel luxe resorts, zoals Al Maha en Bab Al Shams. Vanuit deze resorts ben je binnen een uur in de binnenstad.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

75 − = 72