Top 5 mooiste plekken van Italië

Bella Italia! Inderdaad wat ben je mooi. Het is niet voor niets één van de meest geliefde vakantielanden onder Nederlanders. Italië barst namelijk van de charmante dorpjes, mooie stranden en prachtige natuur. En dan zijn we niet eens begonnen over het eten! Gelato, pizza, pasta…. alleen om het eten moet je dit land een keer bezocht hebben. 

Staat Italië bij jou ook zo hoog op het lijstje? Het leukste is om zelf met de auto naar Italië te gaan of een auto te huren. Stel je eigen route samen en geniet van de ultieme vrijheid. Nu nog beslissen waar je naar toe moet. Wat zijn die mooiste plekken in Italië?  Ga jij straks last minute in Italië? Wij hebben de mooiste 5 plekken alvast voor je verzameld.

1. De Dolomieten, Zuid-Tirol

Tirol is dat niet het ski-gebied in Oostenrijk? Klopt, maar Zuid-Tirol ligt toch echt in Italië. Het gebied grenst wel aan Oostenrijk en heeft hierdoor het beste van twee werelden. De culinaire hoogstandjes en flair van Italië zoals we het kennen in combinatie met de prachtige alpen. Hoewel dit gebied nog niet heel erg bekend is, is het één van de mooiste plekken van Italië. De karakteristieke rotsformaties, bergpieken en tafelbergen van de Dolomieten bieden veel moois voor een bijzondere vakantie. In de winter kom je er om te gaan skiën en in de zomermaanden is het gebied perfect om te gaan wandelen en fietsen. De Dolomieten behoren tot het UNESCO-werelderfgoed.

2. Toscane

Historische stadjes, glooiende heuvels en heel veel wijn! Precies, What’s not to like! Wie houdt er nou niet van Toscane. Deze prachtige streek bevindt zich in het midden van Italië en is perfect voor een roadtrip. Naast touren door de landschappen van Toscane en een bezoekje aan de vele middeleeuwse dorpjes, zijn ook de prachtige steden Florence, Pisa, SIena en Lucca absolute aanraders. De diversiteit van dit gebied trekt jaarlijk enorm veel mensen. Natuurliefhebbers, foodies, cultuursnuivers, zonaanbidders en stedentrippers…. Toscane biedt voor ieder wat wils. 

3. Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Noord-Italië en is een populaire vakantiebestemming. Niet zo gek, want het prachtige blauwe water is omringd door groene bergen, idyllische stranden en knusse stadjes. Bezoek het schattige havenstadje Bardolino of wandel over de boulevard van Peschiera del Garda. Shop bij de vele leuke winkeltjes of eet je rond bij de talloze restaurants. Ben je op zoek naar een rustige plek, dan is het Idromeer of Ledromeer misschien iets voor jou. Een absolute aanrader voor natuurliefhebbers.

 4. Rome

Een bezoek aan Italië is eigenlijk niet compleet zonder Rome. Deze wereldstad barst van de historie. Vaticaanstad, het Colosseum, de beroemde Trevifontein, De Sint-Pietersbasiliek en nog veel meer. Je vindt het allemaal in Rome. Er is hier zoveel te zien en te beleven. Naast de vele historische gebouwen vind je in de stad overal leuke terrasjes en restaurantjes. Slenter door de straten en pak regelmatig je momentje om de stad even in je op te nemen. 

5. Bloemenriviera

Last but not least, de bloemenriviera. Dit gebied loopt langs de Westkust van Italië. Het is een prachtige smalle regio tussen de Ligurische Zee en de Apennijnen. Ook in deze regio vind je volop charme en historie. De schilderachtige dorpjes zijn perfect voor een dagje uit. Ook vind je hier de wereldberoemde Cinque Terre een gebied bestaande uit 5 kleurrijke dorpjes aan de kust van Italië; Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. De dorpjes zijn gevestigd op ruige kliffen met een geweldig uitzicht op zee. Het gebied behoort niet voor niets tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. 

Wat vind jij de mooiste plek in Italië? Laat het ons weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

24 + = 25