Groetjes uit Friesland

Strand, rust, leuke steden en natuur! Friesland heeft het allemaal. In de reeks vakantie in Nederland nemen we je mee naar Friesland. Met haar eigen taal, vlag en uitstraling voelt Friesland zelfs een beetje als het buitenland. Het is de perfecte bestemming voor een weekendje, dagje of meerdaagse vakantie in eigen land. Benieuwd wat je er allemaal kan doen? Lees dan snel onze tips voor Friesland. 

Bezoek Leeuwarden

Natuurlijk mag je de hippe hoofdstad Leeuwarden niet overslaan tijdens je vakantie in Friesland. Leeuwarden is namelijk een ontzettend gezellige stad. Van knusse straatjes tot interessante musea. 

1 van de meest bijzondere plekken om te bezoeken is het museum Blokhuispoort. Dit complex was tot 2007 een gevangenis. In de cellen waar ooit gevangen zaten, vind je nu kleine atelier en winkeltjes. Hoe tof!  Ook kun je een rondleiding boeken met een oud-gevangenisbewaarder om zo meer te weten te komen over de gevangenis.

Wil je Leeuwarden ontdekken op een wel erg unieke manier; ga dan suppen! Bij suppen sta je op een surfboard en peddel je door de grachten van Friesland. Het ziet er heel spannend uit, maar je hebt suppen zo onder de knie. Krijg je geen genoeg van het suppen, dan kun je zelf de elfstedentocht doen. 

Keuze uit nog 10 andere charmante steden!

Wil je meer zien dan alleen Leeuwarden, dan heb je nog steeds de keuze uit 10 andere charmante Friese steden. Hoewel de Elfstedentocht alweer een hele tijd geleden is (1997), zijn deze steden ook leuk om zo te bezoeken. Steden als Stavoren en Workum zijn klein maar heel fijn. En wat dacht je van Harlingen of Sneek. Tip! Maak een Elfstedentocht roadtrip!

De stad Sneek is volgens velen één van de gezelligste steden van Friesland. De stad is niet heel groot, maar er is er genoeg te doen. Zo heeft Sneek een charmante historisch centrum en verschillende hippe hotspots. Vergeet ook niet de historische Waterpoort te bezoeken. Tip! Bezoek de stad tijdens de Sneekweek! Gezelligheid gegarandeerd. 

Het water op!

Bij Friesland denk je aan water. Het Ijsselmeer, de Waddenzee, de Noordzee en talloze meren en riviertjes. Ben je in Friesland dan moet je gewoon het water opt. Kies voor een zeiltocht over de Friese meren of ga kitesurfen op de Noordzee. Tijdens een last minute naar Friesland kan het allemaal! 

Proef typisch Friese lekkernijen

Op zoek naar een minder actieve dagbesteding, ga dan op zoek naar lokale lekkernijen. Wat dacht je van Fries Suikerbrood of de wereldberoemde Beerenburg. De provincie kent veel lokale lekkernijen en er is geen betere manier om deze allemaal te ontdekken tijdens . een Friese culinaire tour. Zo leer je Friesland op een unieke, smakelijke en gezellige manier kennen. 

Nationaal Park de Alde Feanen voor de natuurliefhebbers

Fries natuur trots is toch wel Nationaal Park De Alde Feanen. Dit natuurgebied van bijna 2500 hectare groot is een laagveengebied met verschillende adembenemende landschappen. Van rietlanden, meren, moeras bossen en graslanden. Dit is dé plek in Friesland voor natuurliefhebbers.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 5 =