Tips voor een last minute weekend in Parijs

Europa heeft meerdere prachtige steden, waarvan Parijs er zeker een is. Deze stad van de liefde is perfect voor een last minute city trip en een heerlijk weekendje weg. Aangezien het met de trein vanuit Amsterdam maar drie uur reizen is, ben je zo midden in de stad. Niet alleen in de zomer is Parijs een prachtige stad om te bezoeken, maar ook in de winter behoudt de stad zijn magische sfeer. Parijs biedt namelijk een scala aan prachtige bezienswaardigheden, musea, winkels en architectuur, waardoor er voor iedereen wel activiteiten zijn die de moeite waard zijn. Maar wat moet je echt gezien en gedaan hebben als je naar Parijs gaat? Lees dan vooral verder.

De prachtige Eiffeltoren

Als je aan Parijs denkt, is de Eiffeltoren bij velen het eerste wat in hen opkomt. Het is hét symbool van Parijs en daarom ook een must see als je de stad gaat bezoeken. Je kan de Eiffeltoren beklimmen of met de lift naar boven gaan, waarna je een prachtig uitzicht over de stad kan verwachten.
Niet alleen overdag is de Eiffeltoren de moeite waard om te bekijken, maar ook zeker ’s avonds is dit bouwwerk een spektakel. Vanaf 21:00 knipperen namelijk op elk uur de lampjes van de Eiffeltoren. Neem een kleedje, warme dekens en een thermoskan met koffie mee en geniet samen van deze prachtige show in een van de parken die rondom de Eiffeltoren liggen.

Eifeltoren in Parijs

Het Louvre en de Mona Lisa

Een van de bekendste musea die Frankrijk, en zelfs Europa, rijk is, is het Louvre. Dit museum is gevestigd in een voormalig Paleis en is daarom al vanaf de buitenkant de moeite waarde te bekijken. In dit prachtige museum hangen vele bijzondere schilderijen waarvan de Mona Lisa het pronkstuk is. Is het in de donkere wintermaanden daarom een dag minder goed weer, kijk dan een hele dag je ogen uit en geniet van de veelzijdige kunst die het Louvre rijk is.

Een uitzicht over de stad vanaf Montmartre

Montmartre is een hoge heuvel en een van de bekendste wijken van Parijs. In deze wijk vind je het Place du Tertre, waar enorm veel kunstenaars en schilders te vinden zijn. Hier kun je niet alleen kunst kopen, maar ook een portret laten maken van jezelf. Naast dat je op deze heuvel een prachtig uitzicht hebt over de stad, vind je hier ook de Sacré-Coeur, een geweldige witte basiliek. Vanaf de buitenkant is deze al prachtig, maar je kunt ook een kaartje kopen om de basiliek van binnen te bekijken en te beklimmen.

De Notre-Dame

Wederom een prachtig bouwwerk dat de stad Parijs rijk is: de Notre-Dame. Deze kathedraal is een imposante verschijning en veel toeristen kunnen zich uren vermaken op de pleintjes rondom deze kathedraal. Je kunt er wederom voor kiezen om de trappen te beklimmen naar de torens, wat je de kans geeft om Parijs van grotere hoogte te bekijken.

Notre Dame bij zonsopgang

Shoppen en flanneren over de Avenue des Champs-Élysées

Als je groot fan bent van winkelen kan deze activiteit niet ontbreken bij je bezoekje aan Parijs: de Champs-Élysées. Deze straat is dé winkelstraat van Parijs met vele, erg luxe, winkels van grote merken.
Nadat je de hele straat bent doorgelopen vind je aan de westkant nog een bekend bouwwerk: de Arc de Triomphe. Napoleon gaf in 1806 de opdracht om deze triomfboog van 50 meter hoog te bouwen. Je vind hier niet alleen verschillende kunstwerken en het Graf van de onbekende soldaat, maar ook brandt hier een eeuwige vlam, om de soldaten die gesneuveld zijn in de wereldoorlogen te herdenken.

Macarons, croissants en andere lekkernijen

De stad Parijs is niet alleen rijk aan veel bezienswaardigheden, maar heeft daarnaast ook een heerlijke keuken. In Parijs vind je daarom om verschillende pleintjes ook een verscheidenheid aan eettentjes, waar je bijvoorbeeld heerlijk kunt ontbijten met croissants en een kopje koffie. Een van de meest sfeervolle wijken is Le Marais, waar je heerlijk kunt eten en borrelen. Ook zijn er door de hele stad veel mooie restaurants te vinden waar je de authentiek Franse keuken kunt proeven en een heerlijk avondje romantisch kunt dineren.

Macarons

Wakker worden met uitzicht over de stad

In veel films zijn er scènes waar personen ontwaken met uitzicht over Parijs en de prachtige Eiffeltoren, wat voor velen ook een droom is als ze deze stad bezoeken. In Parijs zijn vele hotels te vinden waar je een weekendje voor een betaalbare prijs kunt doorbrengen. In de verschillende wijken van Parijs vind je prachtige hotels zoals authentieke, romantische hotels in het oude centrum en modernere in de wijk la Défense.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

− 2 = 2