De leukste vakantiebestemming om oud & nieuw te vieren

Het is weer bijna tijd voor het grootste feest van het jaar; oud & nieuw. Over een paar weekjes zullen mensen van over de hele wereld het nieuwe jaar luiden met vuurwerk, festival, vrienden en champagne. Lees snel onze top 5 bestemmingen voor het vieren van oud & nieuw. 

1. New York City

Al meer dan 100 jaar is Times Square in New York the place to be tijdens oud en nieuw. Ongeveer een miljoen mensen verzamelen zich hier ieder jaar 31 december om de beroemde bal te zien vallen. Inderdaad 1 MILJOEN mensen. Holy Moly. Dit is dan ook het grootste event van het jaar in de Verenigde Staten. Wil jij de bal ook een keertje echt zien vallen, dan moet je vroeg aanwezig zijn op het plein. Veel mensen komen ‘s middags al naar het plein om een plaats te bemachtigen. Kleed je bovendien warm aan, want het kan behoorlijk koud worden. Naast Times Square vind je in de hele stad leuke NY feesten. Keuze genoeg dus. 

2. Sydney

Als één van de eerste ter wereld het nieuwe jaar inluiden. Boek een ticket naar Sydney. Australië is een van de eerste landen ter wereld die het nieuwe jaar in gaat. Bij een jaarwisseling in Sydney denken we natuurlijk meteen aan vuurwerken. De stad staat namelijk bekend om haar spectaculaire vuurwerkshow ,die je zeker een keertje zelf moet meemaken. De show duurt ongeveer een kwartiertje en kun je vanaf de haven, op een boot of op één van de omliggende heuvels perfect bewonderen. Hoewel de vuurwerkshow maar 15 minuutjes duurt, gaan de feesten de hele nacht door. Yesss… aussies zijn namelijk goed in feesten. Ook is het weertje er heerlijk. In Australie is het namelijk gewoon zomer rond deze periode. Dus lekker in je korte broek of jurkje het nieuwe jaar in. Genieten!

3. London

London baby! Ook Londen blijft een favoriete stedentrip bestemming tijdens oud & nieuw. Ieder jaar kun je genieten van de meest spectaculaire vuurwerkshows die gehouden worden vanuit de London Eye. Het vuurwerk kun je vanuit heel Londen bewonderen. Je hoeft je hotel er vaak niet eens voor te verlaten. Wil je toch de stad in, dan heb je de beste uitzichten vanaf Westminster Bridge en  tegenover de London Eye.

4. Parijs

Parijs de stad van de liefde en van het licht. Wil je heerlijk romantisch het nieuwe jaar ingaan, dan is Parijs de perfecte bestemming. In de stad kun je geweldig dineren, uitgaan en genieten van de mooiste shows. Rond middernacht is er een lichtshow bij de Eiffeltoren. Ook de wijk Montmartre is erg populair om tijdens de jaarwisseling te bezoeken. Vanaf deze wijk heb je een geweldig uitzicht over de stad. 

5. Tokio

Is 1 dag feest niet genoeg, dan is Tokio iets voor jou. Oud & nieuw in de hoofdstad van Japan begint namelijk al op 29 december. Ook gaat het nog een paar dagen langer door. De nieuwjaarsfeesten eindigen pas op 4 januari. De meeste bezienswaardigheden zijn rond deze periode gesloten, maar de straten van Tokio zijn vol, met zowel locals als toeristen. De stad biedt indrukwekkende vuurwerkshows, er wordt veel gedanst en natuurlijk mag een potje karaoke ook niet ontbreken. 

Wat is jouw favoriete nieuwjaars bestemming? Ben jij liever thuis of sta jij ook graag tussen duizenden mensen een geweldige show te bewonderen. Laat het ons weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

34 + = 41