10x de leukste kerstmarkten van Europa

De stoomboot zet inmiddels weer koers richting Spanje en we hebben de kerstkriebels weer flink te pakken. Tijd om compleet in de kerstsferen te komen tijdens een bezoekje aan Europa’s leukste kerstmarkten. Pleinen versierd met prachtige kerstverlichting, een grote versierde kerstboom, talloze kraampjes met leuke hebbedingetjes, lekker eten en natuurlijk heel veel glühwein. Hier de 10 leukste kerstmarkten van Europa voor je op ‘n rij! 

1. Boedapest

Boedapest is het hele jaar een geweldige stad om te bezoeken, maar van november tot januari zelfs nog mooier. De stad staat dan compleet in het teken van de feestdagen en dit alles begint vaak al in de eerste week van november. Op het Vörösmarty-plein en het plein voor de Sint-Stefanusbasiliek komen de eerste kerstmarktjes in november al te voorschijn. Je kan hier schaatsen, leuke kerst items scoren en genieten van geweldig Hongaars eten. Maar ook op andere plekken in de stad vind je kleinere knusse kerstmarkten. De hele stad is rondom de kerst een gigantische kerstmarkt. Een must-visit voor de kerstliefhebbers. 

2. Praag

Praag is tijdens de kerstdagen extra magisch. In de oude binnenstad en het Wenceslasplein vind je twee prachtige kerstmarkten. De markten zijn geopend van eind november t/m de eerste week van januari. De markten staan vooral in het teken van heel veel eten. Zo wordt er enthousiast gebarbecued, kun je er heerlijke kaneel gebakjes halen en staat de grill altijd aan. Het kan er behoorlijk koud worden, dus een dikke sjaal en handschoenen zijn geen overbodige luxe. 

3. Antwerpen

Lekker dichtbij en ontzettend leuk is de kerstmarkt in Antwerpen. In de hele stad vind je verschillende kerstmarkten waar je onder andere lekkere hapjes, drankjes en leuke kerst items kunt kopen. Voor het mooiste uitzicht over de stad moet je een kaartje kopen voor het reuzenrad. Vergeet ook je schaatsen niet, want je kan op verschillende plekken racen over het ijs. 

4. Brugge

Wil je een eco-vriendelijke kerstmarkt bezoeken, dan is Brugge the place to be voor jou! De stad heeft namelijk besloten om kerst een groen tintje te geven. Zo is de ijsbaan vervangen voor een milieuvriendelijke variant. 

5. Münster

Currywurst en glühwein dat noemen wij een geslaagde kerstmarkt. Duitsland is natuurlijk het land als het gaat om kerstmarkten. De Duitse steden pakken vaak gigantisch uit met prachtige versieringen, leuke kraampjes en ontzetten veel eten. Één van de mooiste en meest sprookjesachtige kerstmarkten van Duitsland vind je in Münster. 

6. Tallinn

Ieder jaar kun je op het Stadhuisplein in Tallin genieten van traditionele kerstgerechten en de lekkerste drankjes. Volgens velen is dit de beste kerstmarkt van Europa. Wat deze kerstmarkt vooral erg bijzonder maakt is de kerstboom. Het is namelijk de eerste kerstboom die ooit in Europa werd getoond. 

7. Keulen

In Keulen vind je nog een klassieke Duitse kerstmarkt. Bij de Dom van Keulen is het ieder jaar weer feest. Niet alleen kun je genieten van leuke kraampjes, maar er is ook ontzettend veel muziek. Tijdens het festival vinden er meer dan 100 podium uitvoeringen plaats. 

8. Zagreb

Bij een kerstmarkt denk je misschien niet snel aan Kroatië. Toch pakt Zagreb ieder jaar weer enorm uit tijdens de feestdagen. 6 weken in het jaar nemen kerstmarkten de complete stad overal. Je vindt dan over de hele stad kerstmarkten, in parken, op pleinen, in tunnels en zelfs langs voetgangerspaden. Ook de ijsbaan in Ledeni Park is een bezoekje waard. 

9. Berlijn

In en rondom Berlijn vind je rond de kerstdagen meer dan 70 kerstmarkten. Jawohl, dat zijn er inderdaad heel wat. De grootste kerstmarkt vind je in de oude binnenstad van Spandau, een historische buitenwijk in het westen van Berlijn. Maar ook de kerstmarkt op de Gendarmenmarkt en Alexanderplatz zijn een bezoekje waard. 

10. Lille

Ook Lille wordt ieder jaar omgetoverd tot een magisch winterwonderland. In de stad vind je talloze rustieke chalets waar je de leukste speelgoed en cadeaus kunt vinden. Natuurlijk ontbreken de franse delicatessen niet tijdens de markt. Om de hoek van Grand Place, kun je ook nog een ritje maken in een gigantische reuzenrad waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

50 + = 57